Latvija procentuali liels alko neiets (vai nojiets)

Ohooo, tas izklausās interesanti!

Man laikam vesels saraksts sanāk :sweat_smile:
Bet nu daži favorīti nenoteiktā kārtībā:
Captain Morgan Black Spiced
Jim Beam Apple
Jim Beam Red Stag
Nemiroff Cranberry
Nemiroff Pear
Un bezgalīgs saraksts ar visdažādākajiem liķieriem :grin:

Nelietoju dažādu iemeslu dēļ. Tēvs nodzēra sevi līdz insultam, tagad pusdārzenis. Man pašam nav bremzes, un tas droši vien ģenētiski. Tāpēc nelietoju vispār. Un esmu uzsēdies uz veselības podkāstu algoritma jūtubā, kur alkohols nekad netiek minēts pozitīvā gaisotnē. Procentuāli lielajam alko noietam ir liela korelācija ar īso dzīves ilguma statistiku Latvijā, esam pašā apakšā EU topos.

3 Likes

Man baigi iekrita atmiņā viena intervija ar baltkrievu ātrās palīdzības mediķi(galīgi nevaru atcerēties kā viņus pareizi sauca) viņš tajā teica, ka 50% visu viņa izsaukumu ir izraisījis alkohols un tā sekas.

2 Likes

Kaut ko atminos, ka 50% slepkavību arī tiek pastrādātas alkohola reibumā.

EDIT: Also, fakts no viena no Andrew Huberman podkāstiem - regulāriem lietotājiem ir vairāk stresa ikdienā, kamēr atkal neiedzer. Savā ziņā apburtais aplis - vajag iedzert, lai mazinātu stresu, bet dzeršana rada vairāk stresa tad, kad nedzer.

3 Likes

Nez, alkohols tev ļauj atslābt. Tu uz dažām stundām jūties kā pusaudzis, kā cilvēks, kuram nekā nav un ka par neko nav jāuztraucas. Tu jūties, ka tu esi tikai šajā momentā un ka rītdiena nepienāks.

Šī sajūta ir kā narkotika, kas man tika ierādīta kopš 14 gadu vecuma, un ne sekundi es nenožēloju, ka iepazinu šo vielu.

Alkohols man ir devis burvīgu atmiņu un draudzību, attiecīgi, nesaistu to ar neko negatīvu.

Man liekas, ka ir cilvēki, kas māk atslēgt sevi bez šīs vielas, un ir cilvēki, kas nemāk. Attiecīgi, ar godu varu atzīt, ka esmu šis cilvēks, kas nemāk atslēgties no ikdienas rūpēm un raizēm, tāpēc tusiņos cenšos maximāli pielieties, lai justos atkal kā bērns, kam galvenās rūpes ir “Kā lai atrod dimantus raktuvēs” un “Kāpēc es tam čalim nepatīku”…

A kā ķermenis pret reakciju nedeva tanī vakarā, vai ritā. Man ķermenis pilnīga teica inde stop. No tā laika reti, kad dzeru.

She simply built different. Tur ir tērauda aknas 100%

Man jau ar ķermenis baigo reakciju nedod, tik tas, ka es ar galvu saprotu savu limitu( it īpaši ja pašam jāpērk XD) un nekad nav bijis arī tiiik grūti

Pluss dzērumā man vsp nav agresijas, tieši pretēji, es sāku visus mīlēt un tāds chillax iestājas. tā teikt - kiss kiss fall in love

Tā pat kā, kad tu jau jūties draņķīgi lietojot nikotīnu un tad atmetot, tev paliek vēl sliktāk. Visai neintuitīvi.

3 Likes

Daudz kas negatīvs var parādīties vecumdienās pēc 50. Visticamāk pat ne tīri no alkohola, bet kaut kādas veselības problēmas kuras alkohols ir paātrinājis.

Šeit satura rādītājs no wikipēdijas(source) ar ilgtermiņa alkohola lietošanas problēmām.
image

3 Likes

Mans tēvs ir alkoholiķis, mans vectēvs bija alkoholiķis un vecvectēvs bija dubultā alkoholiķis.

Šeku reku es un mana māsa - tīri sakarīgas :grin:.

Bet vecvectēvs aizgāja mūžībā dabīgi, vectēvs gan aizgāja ar aknām dēļ alkohola…attiecīgi, risks ir :grimacing:

Bet ir viens svarīgs teiciens - visu ar mēru.

E vielas nīcina mūsu ķermeni, hormoni vistas gaļā iedragā vīriešu vielmaiņu, pa daudz sēdēšana pie datora bojā muguru, jo sēdēšana nav dabīga poza, telefonu radiosignāli bikšu kabatā iedragā mūsu šūnas. Es arī varu uztaisīt sarakstu ar lietām, kas nav veselīgas :grin: Attiecīgi, mēs jau dzīvojam ķīmiskā pasaulē, diži no veselības problēmām neizbēgsi.

1 Like

Vēl gana jauna, lai sekas neizjustu. Vienmēr tā nebūs, jo visam ir sekas.

Visiem regulāriem lietotājiem ap 30+ vajadzētu uztaisīt asins analīzes specifiski uz LSAT, ALAT aknu rādītājiem. Vienkārši ieej jebkurā Gulbja laboratorijā un uzprasi pilnu asins ainu + šos aknu rādītājus. Ap 20 euro. Alkoholiska aknu steatoze ir ļoti izplatīta un var novest līdz cirozei, ja laikus nenoķer. Un akna neko nesaka līdz ir par vēlu. Sāpes un citi simptomi sākas tad, kad jau akna ir praktiski beigta.

Nevēlos būt skarbs, bet no malas izklausās pēc alkoholisma. Manam tēvam bija ļoti līdzīgi argumenti par nespēšanu atslēgties, un tagad ir daļēji paralizēts gan fiziski, gan kognitīvi un vairs nespēj strādāt 56 gadu vecumā primāri alkohola dēļ. Bet, protams, tāds iznākums nav garantēts visiem alkoholiķiem, it īpaši tiem, kas seko līdzi asins spiedienam un regulāri iet pārbaudīt aknu un sirds funckiju.

Gan jau vecvectēvs nesēdēja visu dienu pie datora.

Var ēst dabīgu, svaigu ēdienu bez E vielām, var neēst vistas gaļu un principā patērēt vietējo zemnieku ražotu gaļu, arī bioloģiski audzētu gaļu. Var iet sportot katru dienu, lai kompensētu datora līko muguru.Telefonu var neturēt kabatā visu dienu. Lielākā daļa problēmu ir risināmas ja vien ir vēlme. Vienīgais no kā neizvairīsies ir mikroplastmasa.

3 Likes

Pati šito vispār ievēro mans dārgais draugs?

1 Like

Nezinu klausies Huberman vai nē. Šis ir labs ieraksts par alkoholu.

Pa savam vecumdienu problēmu un nāves cēloņa skatījums ir drusku naivs. Tu līdz tām lielajām problēmām jau cietīsi desmitgadēm. :sweat_smile:

1 Like

Jā bet tāpat pasaules lielvaras izdomās ar atombumbām pamētāties un visi veselīgie paradumi baigi nepaglābs

Jāatrod lidzsvars starp veselīgiem paradumiem un katras dienas baudīšanu

Ar tādu argumentu tu vari pamatot jebko, ne tikai alkoholismu.

Un ir liela atšķirtība starp glāzi vīna pāris reizes nedēļā un regulāru pieliešanos līdz pusnemaņai. Mani argumenti tiek attiecināti uz to pēdējo.

Sākās. Depresso espresso. :stuck_out_tongue_winking_eye: Tā ir neadekvāta risku izvērtēšana.

Nez no kurienes tu rauj, ka nedzērāji nebauda dzīvī. Nedzerot tu vari tusēt katru dienu. :D

1 Like

Tas jau vēl nav depresso, tas ir…reālō čelentanō XD

Manuprāt alkohols kaut kāda mērā ir nepieciešams organismam. Pat dabā tās pašas mušas kā piesūcas pie sarūgušiem produktiem vai teiksim komposta kaudzē izmet sarūgušus ābolus, paskat kā stirnas laizās klāt gar tiem :D

1 Like

Nezinu, cik mēs līdzīgi mušām, bet var jau pieliet vannu pilnu ar aliņu un sākt pāroties. Jāatrod tik vēl kāds mušveidīgs cilvēks.

image

1 Like