Labas dienas tauta

Tātad, kaut kādā veidā, pētot prūšu un kuršu valodu/vēsturi, attapos šajā weeaboo nostūrī. Pats nesaprotu kā. Bet, palasot dažas tēmas, man izveidojās priekšstats par ļoti draudzīgi komūnu. Un pat, liekas, cilvēki ir aktīvi, neskatoties uz mazo dalībnieku skaitu.

Man ir 18 gadi un esmu no Ogres. Pašam ir tuvs anime, ko jau vairākus gadus skatos. Sākumā skatījos angļu valodā, kas man ļoti palīdzēja ar angļu valodu. Tagad pārsvarā skatos vācu valodā, kas man arī ir ļoti palīdzējis ar valodu. Un tagad mēģinu kaut ko no anime arī franču valodā skatīties, jo nesen sāku mācīties to. Tātad jā- mans galvenais vaļasprieks ir valodas un tā sanāk, ka es to veiksmīgi savienoju ar anime skatīšanos :slight_smile:

Visvairāk man laikam patīk romance un fantasy anime. Tādi kā “Black Clover”, " Sacrificial Princess and the King of Beasts", “Assassins Pride”. Un kaut kas arī no psychological horror kā “Monster” ir ļoti tuvs. Nesen arī mangu sāku lasīt. Kaut ko randomā, kas pagadās. Arī patīk tradicionālā literatūra, “Dzīvnieku ferma” joprojām mans mīļākais darbs. Patīk arī fotografēšana un pastaigas dabā, kā arī nesen sāku rūpēties par augiem.

Ziņkārības pēc reģistrējos šeit, lai vismaz apskatītos, kas šis pa zvēru. Domāju piedalīties tajā ikmēneša spēļu vakarā. Paldies! :slight_smile:

9 Likes

Sveicināts :slight_smile:

1 Like

Izmanto actual kameru vai ar telefonu?

labs labas!
Tiešām interesanti kā tev izdevās ar valodniecības starpiecību uzdurties mums.

Cik kvaliatīvi tev izdodas attīstīt svešvalodu iemaņas skatoties? Runā līdzi dialogam lai arī aktīvā valoda iesakņojas vai arī tikai audzē pasīvo daļu?

1 Like

Konnichiwa!

1 Like

Ar telefonu, bet šobrīd domāju un krāju uz lētu Camp Snap kameru. Tā skaitās kā “Screen-free” kamera jeb bez iespējas apskatīties bildes, ko to nofočē uz vietas, tikai pārnākot mājās un pieslēdzot datoram. Foto kvalitāte ir salīdzinoši zema, bet tas “vaibs” liekas tāds nastolģisks un valdzinošs ar savu vienkāršu estētiku. Tāpēc baigi uzrunā un tad jau redzēs, vai iegādāšos. Bet vismaz krāju. Un kā ar tevi?

1 Like

Ui, par šito esmu daudz domājis. Jo tā sanāk, ka man attīstās tā pasīvā saprašana. Es daudz labāk saprotu un lasu vācu valodā, nekā tajā runāju. Bet pieredze rāda arī, ka, regulāri klausoties valodu, man galvā sāk nākt arī svešvārdi, kas nav anglicisms. Vārdu sakot, visas tās valodas prasmes ir savstarpēji saistītas, tādēļ attīstās viss, bet tomēr kaut kas vairāk, atkarībā no tā, kā tu izmanto valodu.

Man galvenais ir valodu vienkārši izmantot tā, kā man tas tīk. Pārējais pats atnāk. Tāpēc aktīvi nepraktizēju, nerunāju līdzi dialogiem. Pārsvarā izmantoju to, dažreiz runājot ar sevi vai kaut ko rakstot

3 Likes

Es ar telefonu. Nesūdzos, pat var izprinrēt kadrus uz a3 formāta un ir ok.

Protams ir sapnis par fizisku kameru ar normālām lēcām lai putnus varētu bildēt un bildes neizskatītos pēc kartupeļa, bet nu cena tur ir vairāk kā murgs ne sapnis. Tavs variants, lai arī romantisks man nederētu jo man vajag kadru asumu, un var teikt no 100 bildēm tikai kādas 11 atzīstu par labām esam

2 Likes

Tā nu ir ar tām kartupeļu bildēm, It īpaši tumša:face_with_spiral_eyes: Bet vispār jā, es, cik ar telefonu fočēju, tiešām var sakarīgas bildes uztaisīt. Ir pat gadījies tādus masterpiece dabūt arā, ka liekas, vai tiešām tas ar manu telefonu veidots?
Rekur tikko felt inspired un uztaisīju foto :)

6 Likes

Jup, man ar tādi paši brīži ir bijuši
Neticas ka mans telefons dabūjis daudzus kadrus no https://animeforums.lv/t/musu-foto-sturitis/ ir dabūjis gatavus

1 Like

henlo fellow hooman! :ok_hand:

kādi augi tev ir?

Labs jautājums. Es zinu, ka divi stādi, kurus nesen iestādīju ir naudas koki. Viņi vēl maziņi, bet aug tik vien. Vienu no viņiem nosaucu par godu 20. gs. sākuma aktīvākajam Latgales politiķim Francim Trasunam. Tad, man liekas, man ir ziemassvētku kaktus, kurš jau kādu mēnesi divus smuki zied. Tad man ir tā rāpojošā čūska, kas gari aug un aug. Tikai es to uz radiotora abdedzināju un tagad viņa vairs nejūtas tik labi :( Un vēl uz bildes, ko es pievienojo, var redzēt to garo pa kreisi. Arī nezinu, kas viņš ir, bet izaudzis viņš man ir jau liels un smuks :potted_plant: Tev arī patīk kopt augus?

1 Like

Varbūt kādā googles dotā linkā iedevās šis!? :d

Šis man lika iemeklēt youtubē un atradu jaunus video.
Ja jau Tu ko uz to pusi pētīji, tad varbūt tev arī interesēs.

2 Likes

Laipni aicināts šajā suverēnajā interneta nostūrī! Šis ir vēsturisks notikums, jo mēs esam dubultojuši Danielu skaitu komūnā. :D

Pēc idejas, jo vairāk tēmas mēs veidojam, jo lielāka iespēja, ka uzķersim kādu veiksmīgu atslēgas vārdu kombo.

Izklausās, ka tu esi soļa attālu no filmiņu fotogrāfijas.

4 Likes

Čau, čau!

Jā, mums te ir maza kompānija (ka nu jau gandrīz arī esam redzējuši viens otru arī dzīvē), bet tāpat forši - pasākumi mums notiek daudz un dažādi, temati par ko runāt arī nekad neiztrūkst, tā kā esi laipni aicināts! Oktobrī tika nosvinēta 10 gadu jubileja. Esam no dažādiem Latvijas stūriem, dažādas profesijas cilvēki un ar saviem redzējumiem uz ikdienas lietām.

Redzot, ka interesējies par prūšiem, vai vēsture tuvu sirdij?

1 Like

Paldies tev liels par šiem avotiem! Es tev tajā tēmā pievienoju plašāku komentāru.

Es tikai tā nesen sāku pētīt. Saprotu, ka daudz nav tās informācijas, tādēļ tas tikai tā- kā izklaide neliela. Bet jauki dzirdēt, ka kādam citam tas arī raisa ziņkārību. Es vienkārši šobrīd lasu romānu “Cilvēki laivās”, kur tieši par šiem kuršiem iet runa. Stāstā attēlojas viņu vēsture, kultūra, valoda un tā. Tā arī nonācu līdz šim :slight_smile:

2 Likes

Prieks veidot vēsturi, fellow Daniels! Cik atcēros, tad jā- es kaut kādu linku uzspiedu, kad par kuršiem guglēju un šeit atapos.

Un ko tu domā ar filmiņu fotogrāfiju?

Tā gluži nav, ka tuvu sirdij. To es teiktu par valodām, bet valodas, vēsture, kultūra- tas viss savā starpā saistās kopā, tāpēc arī daļēji interesē vēsture. Kaut ko jau no šī tā saprotu. Visvairāk man gan uzrunā viduslaiku krustnešu laiki, kad vāci baltu zemes karo un kristietību sludina. No vienas puses drausmīgs periods, bet ļoti action-full

1 Like

100% šo:

2 Likes

Arī man šitas vēstures periods ir tuvs sirdij. Mazāk gan varbūt ģeopolitika kā vienkāršo ļaužu, it īpaši amatnieku dzīve. Cēsu pilī vasaras sezonā ir tās amatnieku būdas un tas ir tik kruts pasākums, skatīties kā šie rosās

1 Like

Tad jau jums abiem noteikti patiks/patīk šis projekts:

2 Likes