Oh shit, “attālināti iestāties rindā”? LOL, that’s wild! Es domāju, ka tur tikai pieraksts.
Nokačāju, pirmdien būs jāmēģina.
Šodien sazinājos ar vienu kartupeļa pārdevēju (un ne tiem, kuri brauc pie sētām un piedāvā ), jo man ir interese pašam izaudzēt tos rozā un violetos kartupeļus. Piedāvāja, ka piemetīs klāt vienu citu šķirni, kura labi ietu klāt ganu pīrāgam - kurus labi cept un ideāli vārīti sanāk. Ņemot vērā, ka kartupeļus pa restorāniem vadā, ticu, ka būs labu labie.
Tie lillīgie, tā, ārā, laukā vispār pie mums augtu, jeb tie siltumnīcas jāaudzē
Vo par šo es vēl pārrunāšu ar to saimnieku. Jo kartupeļus nestādīšu standarta dobēs - man ir 90l tādi auduma maisi (tādas 1/3 no mucas lieluma, nedaudz lielāki), kur plānoju šos stādīt (būs tādas kā vertikālās dobes).
Tur darīšu to principu - nedaudz zemi, tad uzmetu kartupeli, tad zemi, gaidu, kad izlien dīgsti, uzmetu vēl zemi, un tā līdz brīdim, kad ir sasniegta paša augša.
Es šos laikam pie mums esmu manījis tikai čipšu formā.
Būtu interesanti tādus pašam uztaisīt - plāni sagriezt un uzfritēt. Jāskatās, vai šie būs tik padevīgi.
Vai tie skaitās saldie kartupeļi? Uztura ziņā tie esot manāmi labāki par vietējo bālo.
Nereti pie tam “eko” formātā. Nezinu kāpēc… iespējams vieglāk padodas audzēšanai, lai manupra’t kartupelis ir viens no visvieglāk audzējamiem, pat tupi no mizas var dabūt sev kartupeļu bunti XD
Azigāju uz bezmaksas redzes pārbaudi uz Fielmann, visu izmērīja, izrakstīja recepti, pameklēju ietvarus, pašlaik pie dažiem varaintiem asptājos, mazliet pakonsultējos, principā ja es izlemju pa lēto variantu, varu palīst zem 250eur. Ja gribu brilles ar “hameleonu”, kā izrādās ir 9. paaudze, vecākām pat vajadzēja 10min, lai iekštelpā atkal caurspīdīgas kļūt, tad šīm 1-2min kādas. Tad 300-350. Galvenokārt ietekmē ietvara izvēle - jo arī tas pa savam nosaka stikla biezumu. Bija interesanti un izglītojoši.
Nopirku “uzgriezni”, lai atskrūvētu rumbu, kā izrādās tur ir 4 dažādi veidi, pamata, neskaitot vēl īpatņus. Man par laimi ir viens no populārākajiem veidiem
Nemaksāja dārgi.
Pirms vilciena iegāju Origo “Kļavas lapa”, sākumā domāju, ka Lido, pa savam atgādina XD nopirku apceptus kartupeļus un baklažānu sute, sote… neatminos… pa faktam sautējums - baigi garšīga manta, būs jāpačolē vēlreiz tas nosaukums un pašam jāuztaisa :D
Būs tev +1 inteleģences statam. :D
+1 par katru lēcas reizinātāju
Ja @Kadiljaks mums redz -1 un -3 tad būs INT +4
Nea, šie skaitās pie parastajiem tupeņiem. Tieši šī veida kartupeļi pirmo reizi tika audzēti Peru un Bolīvijā. Ja atceros pareizi, tur bija kartupeļi, kas izmainīja krāsu noteiktā “augstumā”, tā sacīt (daudzi dzīvoja kalnos).