Kādi ir tavi ēšanas paradumi lai nepieēstos?

Mans “OCD” man neļauj glabāt netīrus traukus mājās. Ir bijis, ka pat izēdu porciju anime sērijas vidū un eju nomazgāt :sweat_smile:

2 Likes

jā, vot liekas, ka šis variants varētu labi strādāt!

Ar inflāciju un cenu pieaugumu pārtikai nepietiek? :thinking:

6 Likes

es vnk ēdu mazkaloriju ēdienu bet lielu porciju tā ka pieēdos un ilgi negribas, ja gribu ēst velreiz vai vakarā, naktī tad vnk salieku lielu šķīvi ar svaigiem dārzeņiem un augļiem un vnk ēdu forever. pilns vēders un negribas vairs

2 Likes

“Pilns vēders” nav pareizais risinājums, vajag sāta sajūtu, un tā nenāk no pilna vēdera.

2 Likes

Nu jām bet vajag healthy foodu ēst, daudz dārzeņus, healthy fats un healthy proteins. Lil carbs. Un tad arī būs tā sāta sajūta. Good protein gives it

2 Likes

Godīgi sakot mazliet varbūt smadzene klemmējās… bet izprotu dažādi - nepieēsties un pārrēsties - kā viens, tā otrs ir slikti. Vai uzņem pa daudz ēdiena vai otrādi, nepietiekami. Varbūt pietiekami, bet ne pareizās “proporcijās”.
Ja ir runa par nepārrēšanos - tad šeit ir viens - pirmkārt kā minēts lēnāka ēšana. Otrs nedzert klāt neko gāzētu. Ūdens vai kefīrs labākais. Vismaz man. Tēja ar strādā.

Bet, lai nepieēstos - nu - vnk mazāk ēst nekā gribas un nebūsi paēdis… laikam… idk :sweat_smile: :sweat_smile:

Prakstizēju kopš - sazin cik… parasti vēl uz mani brīnās vai nevarētu vēl mazāku šķīvi paņemt, jo īpaši kaut kādos “Šveices galdos”. Šeit ir tas mazias psiholoģiskais faktors.

Piemēram, restorānos kur ir ēdienu seti no 10 dažādiem ēdieniem mazās porcijās, kopsumā tev iebaro ap 1kg ēdienu - kas ir diezgan daudz. Tādu apjomu vidēji dienas laikā parasti cilvēks apēd (1-1,5kg). Bet šeit vienā piegājienā - tākā uzmanās no tādiem restorāniem :D Vnk restorānos parasti arī tas, ka šķīvis pa pusgaldu, bet ēdiens no tā aizņem salīdzinošu nelielu daļu

Jo ja runājam par to lai būtu sāta sajūta un kalorijas un vajadzīgās minērlvielas no lētākā super varianta - kartupeļi un siļke. Dārzeņi pēc izvēles.

2 Likes

Es kādus 7-8 gadus atpakaļ piespiedu-brīvprātīgā variantā sāku ēst reizi dienā un samērā maz, kādu mēnesi bija grūti, visu laiku bada sajūta, tad atklāju, ka dzerot daudz tējas un ja vakarā pirms gulētiešanas gribās ēst, tad rika rupjmaizes kārtīgi sakožļāta un uzreiz pa virsu divas gāzes ūdens, ļoti labi palīdz. No rīta salda tēja un kardio palīdzēja izvilkt līdz pusdienienlaikam, pusdienlaikā tas pats. Pēc pusgada ļoti pieradu pie tāda stila un tagad kad varu atļauties paēst, vēl joprojām ēdu gandrīz vienmēr tikai reizi dienā un maz, vienīgais tagad no rīta tabletēs kalciju, dzelzi un magniju. Dažkārt atceros par omega3, fluoru un citām, bet to ļoti reti.
Bet nevienam neiesaku badoties, tas ļoti grauj veselību, ja neseko līdzi cik kas minimāli jāuzņem organismā.
(hug)

2 Likes

Es sāku domāt, kad man ir bijusi sāta sajūta, pilns vēders laiku pa laikam. Ir bijis, tā ka īsti nelien iekšā, arī esmu ēdis pietiekami, lai īsti neko citu netaisītu, bet ja atceros, ka ir kas garšīgs, tad pēc jebkurās ēdienreizes varētu un oat gribētos vēl ko garšīgu…