Kad Jūs uzzinājāt par Anime? Kad sākāt skatīties?

Runājot par mani, par Anime es uzzināju diezgan vēlu. Pat vēl vidusskolā es par tādu Anime pat nezināju, pat nekad nekas tāds dzirdēts nebija, arī augstskolas pirmajā pusē nekas tāds dzirdēts nebija. Arī internetā nekad nekam tādam nebija sanācis uzdurties. Augstskolas beigās kaut kā sāka interesēt Japāna, valoda likās baigi forša, tad arī liekas kaut kas nedaudz uzpeldēja par Anime, bet laikam nebija īsti intereses. Pēc Augstskolas pabeigšanas kad iestājos darbā jau, tad Youtube uzdūros pāris foršām japāņu dziesmām, tad arī kaut kas uzpeldēja vairāk par Anime, atceros likās baigi forši tie Anime tēli. Kaut kur tajā posmā arī uzzināju, ka pastāv tāds Anime. Sākumā bija doma kādu pamēģināt paskatīties, bet kaut kā nesanāca uzreiz pieķerties kādam darbam, sāku jau strādāt, tad pēc laiciņa nolēmu vienu darbu noskatīties un ļoti iepatikās un tā tagad līdz šai dienai skatos :D Sanāk sāku skatīties tikai tad kad sāku strādāt :D

3 Likes

Nedaudz pielaboju, patiesībā tas posms ir ļoti miglains vai bija doma kaut ko pamēģināt noskatīties augstskolas beigās vai tajā momentā, kad pabeidzu un stājos darbā, melns caurums tajā posmā manā atmiņā kaut kā…bet nu jebkurā gadījumā tas bija tas dzīves posms, kad kaut kas uzpeldēja par Anime un kaut kad nedaudz vēlāk parādījās doma pamēģināt kaut ko kādreiz paskatīties, bet tā uzreiz nepieķeros, kaut kā atliku nedaudz. Protams, ne jau pirmajā dienā, kad sāku strādāt, sāku skatīties, kādu laiciņu iesāku strādāt un tad sāku.

Hmmm šī tēma nav tāda pati kā šī? Nu vismaz doma laikam tāda pati o.o

Nē, par to jau liecina nosaukums :D

Ahhh… lel es vienkārši palasīju ko citi tur atbildēja un pēc tā secināju :D miskjuzmī :D

Varu piekrist - tēmas samērā vienādas pēc sava rakstura. Jo tomēr pirmais iespaids rodas ar pirmo skatīšanos un tokādos atpstākļos darīts.

Ja runājam par to,kad vispār sākts skatīties - aptuveni 2007.gads…

Iespējams kādu gadu ātrāk. Skolā, pateicoties blatam, ka audzinātāja bija datorklases pasniedzēja, vakaros mums piedāvāja iespēju iepazīt papildus izklaides uz dievišķās platformas.
Tad nu lēnām iepazīstoties uzdūros vietājam portālam oho.lv - kam saprotu bija cita nozīme, tomēr flash spēlītes un bildītes mani vairāk aizrāva. Bildēs bija sadaļa Anime, vēl tagad atcerros, cik kruta tur bilde bija ar (tad vēl nezināju nosaukumus) ar Hellsing un Trigun, pēdējais mani aizķēra - episki stāvoš čalis, čalis ar milzīgu stroķi, kurš līdzīgs krustam, smēķē.

Tad ap šo laiku man parādījās mājās pirmais dievišķās daļas artifakts un tad kaut kā paralēli sanāca, ka no tāda raidījuma kā Nākotnes parks uzzināju, ka ir tāds YouTube.com - jaunā ticība un reliģija atnāca, un stundas skrēja prom. Un tad, laikam G meklētāju īsti nezināju…neatminos, bet atminos, ka tieši YT uzdūros AMV ar Elfen Lied. Šķita kruti. Bet atnāca Hellsing.

Neatceros konkrēti, kurš no šiem abiem (bet emocijas saka priekšā, ka Rammstein paveica savu), bet zviedzu, kā skuķis, acis izbolījās un mute vaļā - izrādās animācija arī tāda var būt (??!!), tad arī dažādus īsos metrus skatījos kuri mani nenormāli pārsteidza, bet neviens tik tuvu, sāku meklēt, kas un kā, kā dabūt un tad uzdūros FFVII: Advent Children - kas jorpojām mūsdienās izskatās labi, salīdzinoši. Bet pirmais bija Hellsing - , lai gan tehniski Elfen Lied, taču tas mani neaizķēra, laikam tāpēc, ka tā bija viena no sērījām un nesapratu, kas vispār notiek. Hellsing, pieļauju domu, aizķēra dēļ Blade, Van Hellsing, Underworld - patika šīs tēmas. Pamaz bija to fantāziju filmu šajā žanrā. A te - vesala animācijas žanrs kā izrādās kurš nekautrējas rādīt daudz ko. Protams kultūras sadaļu Hentai ar iepazinām. Es nezināju, kas tas ir. Kad uzzināju, manas bērnības pārpalikumi izkvēloja.

3 Likes

Es ar ap 2007. gadu sāku aktīvi skatīties. Bija garlaicīgi vidusskolā, tik nesen biju ticis pie mājas interneta pirmo reizi mūžā un draugi ātri vien iemācija, ehem, aizņemties lietas. Aiz garlaicības meklēju kādu jaunu skatāmo, kad uzklišķināju uz Highlander filmas. Ekrānšāviņi izskatījās labi, tāpēc aizņēmos. Highlander: The Search for Vengeance - MyAnimeList.net

Animācijas kvalitāte un tēlu dizains mani nogāza no kātiem, nebiju neko tamlīdzīgu redzējis, tāpēc sāku aktīvi meklēt ko līdzīgu. Un bija daudz ko atrast 2007. gadā. Elfen Lied, Ghost in The Shell, Ergo Proxy, Full Metal Alchemist, utt, utjp. Ļoti daudz klasikas. Diemžēl modernā anime vairs nav tādā līmenī. Vai arī es palieku par vecu lol.

Protams, bērnībā tika skatīti pokemoni un digimoni, bet saprašanas par to, kas ir anime man nebija tad.

2 Likes

Šito pirms mēneša YT noskatījos. Diezgan interesants galadabs,kur ļaundaris ir pieveilcīgāks tēla attīstības ziņā, nekā galvenais varonis, kurš kā pērtiķis skraidā un vicina ar nūju t.i. zobenu.

1 Like

Es pilnīgi vairs neko neatceros no tās filmas. Tik virspusējos iespaidus. Varbūt jānoskatās atkal nostaļģijas vārdā.

@Kadiljaks , @Arnissan, wow, 2007 gads, es gan ilgi dzīvoju tumsonībā :D, par Anime kā tādu tikai kādā 2016/17 uzzināju.

Es jūtos kā opis brīžiem.

2 Likes

Nerunājot par bērnību un bērnu rītu, tad uzzināju no brāļa, kaut kur 2013 gada pavasarī pats skatijās tur visus šitos family guy, american dad un tt, un uzpeldèja top saitā šovs par titàniem no japānas. Es tikai ierēcu par to, bet brālis skatijās un pirmais noskatijās, ik pa laikam vēlāk man atgādināja, bet es tikuntā pass jo tad skatijos daudzus citus seriālus no Hbo vai cw kanàla, pienāca 2014 kaut kāds 3 vai 6 janvāris un piespiedu sevi noskatīties un tad kkādus pāris mēnešus skatijos anime jo to, ko agrāk skatijos tur walking dead vai arrow nevarēja turpināt.
Tagad 2021 gada otrā puse es joprojām skatos 95% anime un 5 % visu pārējo.

1 Like

Es anime sāku skatīties kkur 2004/5. gadā, sēdēju pa naktīm interneta kafejnīcās, tur torrentus šādus tādus kačāju, iekrita acīs Anime sadaļa un nokačāju Elfen Lied (man liekas, ka kkā tā, es godīgi neatceros, moš uz kompja jau bija un es vnk atvēru un sāku skatīties, bet točna atceros, ka kačāju arī torrentos turpat).

1 Like

Varētu, teikt, ka es sāku skatīties anime un tikai tad par to uzzināju. Viss sākās ar Chobits DVD disku un to, ka mājās parādījās sakarīgs internets un dators. Pirāta gaitās atradu kategoriju ar nosaukumu “anime” un pārējais ir vēsture. Gadu būs grūti noteikt, varētu būt ap 2009., jo Certain Magical Index bija svaigs un karsts seriāls. Viena no manām pirmajām lejupielādēm bija tas un Naruto. Uz Naruto toties es uzsētos pateicoties televīzijai.

1 Like

Uzzināju samērā agri, kad tiku pie sava pirmā laptopa, kkur 10-11 gadi atpakaļ, jau tajā laikā bij savi weebi, kas cs 1.6 serveros un forumos couldn’t stop talking about it, bet tajos laikos tas likās dumb un not appealing, bet 6 years ago man tomēr sagribējās paskatīties, kas tas īsti ir, jo daudzi mēģināja piespiest ieskatīties, sāku ar pretty much not as nice of a show DanMachi, kas neievilka, bet par laimi nolēmu ieskatīties Tokyo Ghoul(shit show), bet tas tomēr priekš edgy boy like me tajos laikos likās noice, tpc es turpināju iet deģenerāta ceļā,un te es esmu average hentai enjoyer.

2 Likes

1 Like

Pastāvīgi skatos jau diezgan pasen tāpēc neesmu par to baigi domājis jo man jau tā ir norma,pirmā reize varētu būt kad biju galīgi maziņš,aptuvwni 25 vai vairāk gadi atpakaļ,tēvs bija noīrējis videokasseti ghost in the shell,mazliet vēlāk krusstēvs bija uzdāvinājis vienu no pirmajiem satelītiem,lietuviski skatījos dragonball,9 klasē,laikam sanāk 2001 mmma nopirka pirmo pc,ap to laiku sāku torrentos meklēt dragonball un tā tas aizgāja

1 Like

Es 2020 gada saku skatities :sob::sob: bet vsp zinaju par anime kops ktkada 2013 gada, butu sakusi agrak bet klasesbiedri ka jau vienmer monstri un piedraudeja ka klusu par ktko ja nostisos vienu, bet beigas mana draudzene skatijas kakekgurui un es domaju nu ja vina skatas tad gnjau nav tik traki lol

1 Like

Pag, ko klasesbiedri piedraudēja izdarīt, ja noskatīsies anime?

2 Likes

Es arī īsti nesapratu.