Manam ir vispār custom iespēja ventilātoriem. Laikam ja gribi vari vispār nogriezt un uzcept kompi pie kādas smagas spēles :D Bet man stāv auto, lai pats skatās, nav pārāk skaļš, arī nekarst īpaši.
Stacionārais jau labāks, bet man nav ērti ikdiena, laptops ir ērtāks. Man ar rtx 3060 laptopu pilnīgi pietiek, neesmu nekāds tur geimeris, pēc fps arī nedzenos, faktiski secināju, es par kādi 45fps vairāk neredzu. 120fps un 60fps vispār nav atšķīrības, displejs man 165hz.
Nu man partner paņēma gaming pc uz nomaksu ar domu, ka varētu jau paņemt no iekrājumiem, bet tas apēstu visus iekrājumus un ja pēkšņi notiktu kkāds emergency, tad būtu ļoti sāpīgi
Var piekrist, ka pats racionālākais un drošākais būtu paķert kaut ko sev pa kabatai kaut vai no lietotā tirgus. Ja ir emergency, vienmēr var pārdot tālāk un zaudēt procesā mazāk naudas. Mēs gan ne vienmēr esam super racionāli. :D
Did I say that though? I didn’t. Es teicu “nav tā labākā ideja”. Tu, protams, vari darīt, ko gribi ar savu naudu, bet tas nenozīmē, ka ņemt uz kredītu ir laba ideja, to tev var pateikt jebkurš, ka nopirkt uzreiz ir daudz labāk.
Nomaksa ilgtermiņā tevi padara nabagāku - jo vairāk štelles uz nomaksu, jo mazāk vari atļauties ikdienā, un secīgi ņem arī citas lietas uz nomaksu, jo nevari atļauties arī tās. Procenti ātri vien adds up un kaut kā pamanies izdzēst lielu daļu savu ienākumu. Mēneša griezumā neizskatās traki, bet vienmēr jāskatās uz kopbildi. Vienīgais izņēmums ir nekustamais īpašums, jo tas burbulis vienmēr aug lielāks un ir lētāk par īri, ja vari pacelt pirmo iemaksu. Vismaz tāds ir mans domu gājiens.
Jā. Vienīgā atruna, ja tev nav labāku vietu kur nodarbināt naudu vai mantu. Ja tu vari aizņemties par maziem procentiem un investēt naudu ar lielāku atdevi, teorētiski finansiāli var būt izdevīgāk ņemt kredītu. Protams, šķiet te neviens ar tādām lietām nenodarbojas. Ja nodarbojas, pastāsties, es gribu zināt kā var tādus procentus dabūt ārā no savas naudas. :D
Ja mēs runājam par pirmo īpašumu, tad tev tā pat kaut kur vajag dzīvot. Bez variantiem. Maksāsi dzīvokļa īpašniekam vai bankai. Tu tik vari izvēlēties kam labāk gribi maksāt un kas būs izdevīgāk. Mantas tādā ziņā nav tik neaizstājamas kā dzīvesvieta. Mantas pirkšanu var atlikt, vieglāk paņemt kaut ko citu.