Te nāku es, Vriska, mūžīgā staigājošā Homestuck propagandas izplatītāja
No kulta web-komiksa Homestuck veidotāja, piecus gadus pēc Kickstarter projekta noslēgšanās (un trīs gadus pēc plānotā izlaišanas datuma), 2017. gada 14. septembrī publikai beidzot kļuva pieejams Hiveswap pirmais (no četriem) cēliens.
Spēle seko cilvēkmeitenei Joey Claire, kura, nejauši iedarbinot savas mājas bēniņos esošu portālu, samainās ar vietām (un planētām) ar trolli Dammeku. Lai atgrieztos mājās viņai nāksies sadarboties ar Alternijas (svešās planētas) troļļu dumpinieku grupu lai novērstu kāda superieroča iedarbināšanu, kas draud abām pasaulēm.
(No Homestuck wiki)

Kas ir Hiveswap?
Hiveswap ir iekš Unity taisīta point-and-click piedzīvojumu 2d spēle, kas notiek web-komiksa Homestuck jau iepazīstinātajā pasaulē. Tas tiks izdots četros cēlienos un tam sekos otrā daļa Hauntswitch, kas sekos troļļa Dammeka piedzīvojumiem uz Zemes. Spēlei mūziku komponējis Toby ‘Radiation’ Fox, ko jūs varētu zināt kā spēles Undertale veidotāju.
(Fun fakts, Toby Fox sāka savu mūziķa karjeru tieši komponējot mūziku Homestuck komiksam, sākot kā parasts fans un beigās pievienojoties oficiālajai mūzikas komandai.)
Spēle ir aptuveni divas stundas gara un nākamajās spēlēs pārnesīsies šajā spēlē veiktās izvēles un izveidotās draudzības.

Es neesmu lasījis/usi Homestuck, vai tas man traucēs?
Spēle ir ļoti draudzīga pret tiem, kam Homestuck visums ir pilnīgs jaunums (vai vismaz nepazīstams). Nav nepieciešamas pilnīgi nekādas priekšzināšanas, lai sāktu spēlēt!
(Ņemot vērā, ka Homestuck sastāv no 8124 lapām (katrā lapā viens panelis) un aptuveni četras stundas skatāmas animācijas, tas ir… saprotams :D. Bet es tik un tā iesaku izlasīt)
Kā es varu dabūt Hiveswap?
Par saprātīgām cenām to iespējams iegādāties Steam(€7.99) un Humble Bundle(€6.69). Iespējams arī iegādāties spēles mūzikas celiņu - Bandcamp(€6.40), Steam (kopā ar spēli, €11.99) vai HumbleBundle (€10.04)

Ko tu domā par Hiveswap kā Homestuck veterāns?
Heh. Spēle ir ieturēta ļoti tuvu oriģinālā komiksa rakstīšanas stilam, kas ir liela nostalģijas deva ņemot vērā, ka sekoju tam jau kopš 2011. gada. Rakstu ‘ļoti tuvu’, jo tomēr var manīt, ka Andrew Hussie, Homestuck autors, tur ir ielicis mazāk darba nekā Cohen Edenfield, un to var just, jo… nu, nav tas. Viņš ir noķēris to izjūtu un metodiku, bet trūkst raksturīgā Hussie pieskāriena, ko es īsti nemāku paskaidrot.
Vizuālajā ziņā man ļoti patīk acīm redzamās pūles, kas ieliktas katrā animācijas kadrā, katrā fona objektā. Esmu vairākus gadus sekojusi līdzi dažiem māksliniekiem, kas strādājuši pie spēles (un kas sāka savu karjeru kā komiksa fani!), un man prieks redzēt viņu darbu.
Spēle arī dod vairāk informāciju par troļļu pasaules lore (un tiek iepazīstināti jauni troļļi), ko es vienmēr ķeru kā sauss sūklis cepeškrāsnī, tādēļ es spēlei dodu 9/10.
Papildus saturs, lai nobeigtu šo sasodīti garo rakstu
Homestuck troļļus atšķir to asins krāsa (jā, viņiem ir veselas 12 asins krāsas!) un katra troļļa unikālais simbols. Vai vēlies zināt, kāds būtu tavs simbols un asins krāsa, ja tu būtu trollis?
Izpildi šo (oficiālo!) testu un ieraksti šeit savus rezultātus!
Mani interesē gan tava zīme, gan kura mēness sapņotājs tu esi (Prospit vai Derse) un kāds ir tavs Aspekts (viens no 12 elementiem :D).