Furiosa: A Mad Max Saga - vērā ņemams Fury Road pēctecis

Beidzot esmu ticis līdz Furiosa: A Mad Max Saga jeb Furioza: Trakā Maksa sāga. Gribēju iet uz kino, bet kaut kā galīgi plāni nesanāca. Beigās noskatījos to mājās. Teikšu godīgi, man bija lielas šaubas par šo filmu, taču Mad Max: Fury Road dizains man tik ļoti gāja pie sirds, es jebkurā gadījumā būtu devis šai filmai iespēju. Lielās šāubas man radīja tas, ka šī ir Trakā Maksa filma, bez Trakā Maksa. :person_shrugging: Man bija sajūta, ka tika paņemta pirmās filmas gandrīz otrā plāna varone un no viņas izveidota vesela filma. Pēc reklāmas rulīša, pat vēl varēja padomāt, ka nozīmīga daļa stāsta varbūt vispār noritēs “zaļajā vietā”, kopā ar meiteņu veģetāriešu kultu. Tā tak nebūtu kārtība, mums vajag smiltis, eļļu un ādas jakas. :D

Varu visus mierināt filma ir super. Mani pat pārsteidza cik veikli filmai izdevās pavēstīt daudzgadīgu, pat politisku stāstu ar labi daudz piemaisītu datorgrafiku. Cik es esmu redzējis Trakā Maksa filmas, ir jāsaprot, ka šī sērija nekad nav bijusi pilna ar sižetiskiem šedevriem, taču es teiktu, ka pēdējās divas modernās adaptācijas ir kļuvušas krietni stilīgākas un episkākas. No sērijas skata leņķa, man ļoti patika, ka filma krietni attīstīja visumu, jo mums šajā stāstā tika parādītas tādas vietas kā Ložpilsēta un Benzīnpilsēta, par kurām mēs tikai dzirdējām pirmajā filmā. Pats pa sevi, viss tika ieturēts pēc apokalipses, raibu, traku, benzīn panku stilā. :D

Tie kas skatījās zinās, man īpaši pārsteidza šis kadrs laika ritējuma atainojumā, jo tas bija neobligāts papildus solis, lai attainotu, ka ir pagājuši gadi.

No praktiskā skatīšanās viedokļa cīņu ainu bija daudz un tās bija dāžādīgas, neskatoties uz to, ka vairākums no tām bija pakaļdzīšanās. Piedevām visās skaidri varēja just kas notiek un varoņu motivācijas, priekš Holivudas, ar bija visnotaļ pamatotas. Īpaši jauns un stilīgs jaunievedums bija motociklu un mašīnu modularitāte. Varoņi, varbūt nereālistiski viegli un ātri, ņēma nost detaļas, lika klāt citas, laboja savus spēkratus. Fury Road bija krietni statiskāks šajā ziņā.

Cepuri nost, iesaku visiem iepriekšējās filmas cienītājiem! Varbūt, ja dziļi iedziļinātos sižeta tur varētu izrakt visu ko, taču šī galīgi nav tā filma kurā tu iedziļinies sižetā - tā tu piesprādzējies sēdeklī un izbaudi trako ekšenu. :grin:

2 Likes

Man patika Krisa loma, he was almost redeemable, just went too mad. But it sure made for a very entertaining character.

Domā… Filmas sākumā pēc idejas viņš bija tāds pats kara bandas boss, tikai mazliet mazāk traks. :D Viņam visu filmu bija spīdzināšanas un slepkavošanas tendences. Beigās tik tika parādīts, ka viņš vairāk apzinās situāciju nekā mums varētu šķist.

That’s my point. He wasn’t completely mad, he was aware. And if someone’s aware, there is theoretically a possibility of redemption.

Šovakar noskatījos. Filma diezgan iespaidīga, būtu bijis vērts to redzēt kino.
Gari nevēlos rakstīt, bet filma patika labāk par Fury Road. Gan sižets, gan vizuālā daļa.

1 Like

Hm, man būtu jānoskatās pa jaunu Fury Road, lai tā labi salīdzinātu. Pa savam Fury Road notika krietni mazāk, bet no otras puses tas arī bija vieglāk patērējams, jo nebija laika lēcienu.

1 Like

Izskatās civitam ir problēmas ar burtisko teksta interpretāciju.

image

1 Like