Eksperiments - Alkohola lietošanas vecums tad un tagad!?

Bet godīgi sakot, man patīk šī tēma, ne tikai cik nu tur vecākā paaudze ir zinoša vai tml, bet es protams neko neskau, bet interesanti saktīties, cik daudziem un kādi viedokļi, par šķietami pašsaprotamu tēmu :joy:

Pēdējo reizi, kad pirku, aizmirsu. :D Ņēmu kaut kādu Redbull krāsainā bundžiņā, kas man baigi atgādināja limonādi.

Vai tad drīkst savām vajadzībām taisīt? :thinking: Tirgot, protams, vajag licenzi. Bet man liekas, ka pats priekš sevis arī nevari, vismaz tā dzirdēts ir, droši nezinu.

Var var taisīt. Alu, vīnu jeb raudzētie dzērieni.
Tehniski šņabis neskaitās, kā raudzētais dzēriens. Tas pats ar konjakiem, viskijiem un cita augsta spirta saturošie dzērieni. Un viņa ražošanai, kur nu pārdošanai vajag licenci.

image

1 Like

Runājot par tēmu:

Uzjautāju kolēģiem. 50+
Viens atbildēja no 21.
Otra, ka 21, jo esot pieņēmuši likumi, ka tagad tikai no 21, esot dzirdēts, kas tāds (lai gan vēl nav pieņemts).

1 Like

Ņemot vērā, ka parasti veikalos ir uzraksti par pārdošanas vecumu, mazliet šokējoši.

1 Like

Nu vot skaties, ja tu zini, ka esi legālais, tad tu šim info vispār uzmanību nepievērsīsi, vienīgi akcentēsi tad, ja tev paprasīs dokumentus.
Vairāk jauztraucās tiem, kas iz zem. Protams mēģināt nopirkt cerībā, ka neprasīs var, tomēr, neapzināti vienalga zināsi, ka nevari tā vienkārši nopirkt un eksistē noteikts risks līdz pat policijai.

Manas domas ir aliņu varētu no 16+, stipro 18+
21+ skan pa daudz kaut kā.

Vienkārši labklājību vajag celt, mazāk aiz grūtas dzīves dzers

Šaubos vai tas palīdzēs. Vācija ir daudz labklājīgāka, bet patērē pat vairāk alkoholu nekā mēs.

image

1 Like

Skaties proporcionāli uz cilvēku skaitu. Vācijā dzīvo 83milj kamēr Latvijā 1,8.
Vidēji viņiem vienalga patēriņš būs lielāks.
Tad labāk par piemēru Lietuvu ņemt, jā ir malziet lielāka, tomēr ģeogrāfiski un ekonomiski +/- ar mums…

Pa savam ir nepareizi datu salīdzināšanai ņemt divas pilnīgi atšķirīgas valstis kuras atšķiras krasi pēc iedzīvotāju skaita un teikt, nu lūk ir šitā, kāpēc mums tā ir vai nav.
Jāņem samērīgas valstis kopā. atkarībā ko gribam salīdzināt.

P.S.
Ja kādam vēlme ir palasīt Eu statistiku: Alcohol consumption statistics - Statistics Explained (europa.eu)

P.S.S. Belgium, Denmark and Germany set 16 years as the minimum age for purchasing beverages containing less than 1.2 % of distilled alcohol and 18 years for buying spirits (more than 1.2 % of distilled alcohol).

ko gribēju ar to teikt, jau pats nezinu, galva riņķī šodien iet – nu jā, Bavāriešu jaunieši pie alkohola tiek krietni ātrāk nekā mūsējie, tāpēc attiecīgi procents ir un būs lielāks. Iespējams, pašlaik datos neesmu spējīgs rakties un nevēlos… katrs pats var sev secinājumu izdarīt.
Tomēr tas, ka alkohola bodes ir uz katra stūra kur pagadās, salīdzinoši vairāk nekā pirms gadiem 10, pie tam cilvēku skaits LV ir krities, nevis peieaudzis, nav arī laba tendence un var saprast, kāpēc alko apvienības veikali ļoti skaļo iestājas pret 21 gadu.

… Tāpēc,… Tāpēc tās tabulas taisa per capita

1 Like