Digitala lasīšana

Interesanta lieta ir, kad izmantojot programmas, kas ļauj atskaņot tekstu. ĻOTI LABA IESPĒJA IERUNĀT GRĀMATAS. Ja tas sāk kļūt iespējams, tad to var pardot vairākās valodās.
Parasti cilvēki klausās mūziku. Kāpēc mēs neklausamies tajā pašā brīdī grāmatu, ko gribētu izlasīt. Jūsu domas. Brīvi rakstiet, lai visi var strādāt no mājām. Un laba iespēja nopelnīt.

Es lielākoties klausos grāmatas. Tā nu klausām / audio grāmatas nav svešas. Pagaidām šķiet, ka AI ierunāts materiāls ir piemērots ļoti mazbudžeta nišai. YouTube augšupielādētiem īsiem Reddit stāstiem utt. Gan jau pavisam mazie autori arī mēģina ieskaņot savas grāmatas mākslīgi, tādus darbus gan neesmu klausījies.

Es gan vēl neesmu dzirdējis jaunāko un spicāko Amazon audio grāmatu ierunātāju. Pagaidām tas vēl ir betā, taču autori varēs pa taisno automātiski ieskaņot savas publicētās grāmatas nepametot Amazon. Mans minējums būtu, ka to varēs atšķirt no cilvēka darba, taču ausis neasiņos. :D

Nez cik ļoti laba iespēja, taču grāmatu industrija un balss sintizēšanas kompānijas kaut ko nopelnīs.

1 Like

Esmu mēģinājis klausīties grāmatas, ko es vēlētos pasūtīt un izlasīt, bet viņas ir bijušas manuprāt, diezgan draņķigi ierunātas. Tās varbūt nebija jaunākā svaiguma grāmatas, bet tās bija diezgan zināmas tautā.
Tāda man tā pieredze un es turpinu atdalīt mūzikas klausīšanos no grāmatu vielas uzņemšanas. Papīra lapas rokās jūtās labāk. Leaves more room for thoughts and fantasy.

4 Likes

++ Lasot pašam tev ir papildus brīvība iedot tēliem kādas vien balsis un akcentus gribi

1 Like

Audio grāmatas ir jau bijušas ilgu laiku - un kā jau daži minēja, tagad arī ir iespēja, ka AI (mākslīgais intelekts) to izlasa. Gan Amazon, gan Apple piedāvā aplikācijas, kur vari atrast kādu no grāmatām. Bet nu, man pašam grūti minēt - man audio grāmatas īsti neaizrauj un nepatīk. Man patīk sajust grāmatas fizisko kopiju sev rokās, un it īpaši momentos, kad tiek kaut kas aprakstīts detaļās, es to mēdzu pārlasīt divas reizes, lai labāk iedziļinātos (un kā jau arī pirms manis minēja, es spēju iedot tēlam atbilstošu balsi un akcentu sev prātā).

Kā arī - ierunātāja balss ir no vitāla svara. Esmu klausījis pāris, bet vienkārši pārstāju pēc 5-10 minūtēm, jo balss nebija atbilstoša - (monotona), bez emocijām, tembrs nemainīgs, un pasarg’ Dies’, ja tikai viens ierunātājs ierunā gan sieviešu, gan vīriešu tēlus. Divi, kuri mani uzrunāja, bija Matthew McConaughey (savā grāmatā “Greenlights”), kā arī, reiz citā aplikācijā “Calm”, noklausījos pirms pāris gadiem pasaku, ko lasīja šis aktieris. Tur bija viegla mūzika, dabas skaņas fonā un tembrs bija tāds, ka tiešām iedziļinies (pat teikšu, ka līdzīgs ASMR tipa ierakstiem). Un otrs - Ian Mckellen. Ņemot vērā, ka viņš ir Gandalfs no Gredzenu pavelnieka, viss viņa stāstītais lika iedomāties, ka Tu ar pāris citiem cilvēkiem kopīgi sēžat ap ugunskuru un šis “burvis” nakts laikā stāsta savus piedzīvojumus. Izveidojas patika pret klausīto.

1 Like

Vispār es esmu ne tikai ar galvu audiogrāmatās, man arī labāk patīk e-grāmatu lasītāji par papīra grāmātām. :D Grāmatu ir neparocīgāk turēt rokā par mazu plastmasas taisnstūrīti. Varbūt, protams, man nav tā pareizā grāmatu turēšanas tehnika.