Dark Web, jeb interneta tumšā puse

visiem jau vairāk vai mazāk ir zināms, kas ir Dark web, jeb tumšā interneta puse, kas nav pieejama, izmantojot parastos meklētājus, piemēram, Google vai Duckduckgo.
pati neesmu bijsi tajā galā, bet cik saprotu, dark web pieejams tikai ar īpašu programmatūru, visbiežāk izmantojot Tor pārlūku (https://www.torproject.org), kas nodrošina lietotāju anonimitāti.
Dark web bieži vien tiek saistīts ar nelegālām darbībām, piemēram, ieroču vai narkotiku, arī cilvēku tirdzniecību, taču tajā iespējams atrast arī likumīgu saturu, piemēram, žurnālistu saziņas platformas vai cenzūras apiešanas rīkus represīvos režīmos.

kopumā dark web ir anonīms interneta slānis, kurā lietotāji var darboties ārpus tradicionālās uzraudzības.

tāda skaļāka Dark web vietne bija Silk Road, kas darbojās no 2011. - 2013. gadam. Tā bija pieejama tikai caur Tor un ļāva lietotājiem anonīmi pirkt un pārdot preces, galvenokārt narkotikas, izmantojot Bitcoin. īsumā tā bija ellīga operācija, lai arestētu to melnā tirgus izveidotāju Ross Ulbricht un aizklapētu to bodīti ciet. Rosu ielika cietumā, bet fun fact, Tramps, nākot pie varas, viņam piešķīra apžēlošanu un čalis tika atbrīvots.

also sen sen netflixā skatījos dokumentālo par Silk Road:

kāpēc vispār uztaisīju topiku par dark web, well, nesen tiktokā uzrāvos šim te čalītim:
https://www.tiktok.com/@thunder_keck
neskaitot to, ka viņam trūkst zobs, viņš vispār tāds jancīgs ;D
viņam ir interesants kontents par to, kā Dark webā atrada saitu, kur pārdod cilvēku apavus, super eerie.

pie apaviem ir cilvēka vārds, vecums, kājas izmērs un cena.
bildēs apavi ir netīri, novalkāti, daži pat izskatās ar asinīm notraipīti, kas uzreiz raisa jautājumu, kas tie ir par apaviem?

well, viņš vienus apavus pasūtīja (savu izmēru) un kad tie atnāca, uzvilka, anyway:

nu kā tur tas viss tālāk risināsies, paši varēsiet paskatīties, ja interesēs.

kā ir ar jums? kāds ir bijis dark web? kāda ir pieredze? vai gribētu pamēģināt tur parakāties?

1 Like

Bērnībā sēžot spokos un lasot pa tumšo tīmekli tas likās vilinoši baiss. Cilivizācijas aizmirsts nostūris, kur morāle tiek izmesta ārpus loga. Vieta kas pilna ar asinskāriem algotņiem kas gatavi slepkavot pa santīmiem, kanibāliem, maniakāliem ķirugiem un citiem kariķēti šausminošiem tipāžiem. Vieta kur tavu datoru uzlauzīs un liks skatīties nelikumīgas operācijas, kur cilvēkus pataisa par groteskiem mutantiem

Bet ar laiku šis šausminošais šarms sabruka kā veca sēta, jo es sapratu ka tas ir bikucīt trakāks aļiks un kaudze ar slēgtiem perversuļu klubiņiem, un vēlme tur līst iekšā ir absolūti nulle - pietiekami daudz ērmu ir jau gaisājā tīmekļa daļā

1 Like

Nekā baigi nebija tbh. Keep in mind, vairāk kā puse no tā nelegālā satura tāpat ir honeypots, galu galā pats TOR browsers cik atceros ir daļēji CIP finansēts.
Noderīga manta tad, ja gribi tusēt saitos kas par domu noziegumiem izsperti no “tīrā” interneta.
Bet tie video ar dīvainajām paciņām pa lielam ir feiki no sērijas “calling Siri at 3 am” jo cilvēkiem patīk baidīties.
In this day and age caur telegramu tev ir lielāka iespēja satikt īstus algotos slepkavas un citus kriminālās pasaules pārstāvjus

Well, nu tur arī vari nolīgt slepkavu :sweat_smile: , cik esmu lasījis.
Bet tādēļ jau saka, tajā vietā Tu lien pats uz savu atbildību.

Lielāka iespēja dabūt mentus pie durvīm nekā reālu hitmenu :joy:
https://www.justice.gov/usao-ut/pr/woman-who-used-dark-web-commit-murder-hire-kill-ex-boyfriends-new-girlfriend-sentenced

2 Likes

runājot par telegram, es netīšām caur reddit atradu telegram grupu, kurā nav vispār nekāds censorship - tur visi ziņu video un photo ir raw, nekas nav blurred, nekas nav cenzēts, ja tur ir līķis, tad tu redzi visu līķi, bija tāds šoka moments, par cik kaut kā atradinājusies esmu no visa gore stuff.

Nu baigi atriebīgas meitenes :smiley: Fukučus iecepj pupiņu sautējumā, uzsūta slepkavas bijušo puišu meitenēm. Vo vellos :smiley:

1 Like

Ķeskas pa gaisu man liekas arī twitterī var necenzorētā veidā atrast

1 Like

Iespējams kļūdos (pats neesmu baigi pētījis), bet Deep Web un Dark Web skaitās, kā dažādi interneta slāņi. Dark Web esot jau kaut kāda dziļāka padarīšana. Kaut kad nesen vēl man bija Youtube izmetis video par šo - uzmeklēšu tūlīt.

Tāds super quick ieskats, bet par accuracy gan nezinu, cik nu tur kas ir patiesi :grin:

1 Like

Oi! Primarch Web :smiley: Uzzini noslēpumus par Warhammer pasauli

3 Likes

Opā, pat 8ch tagad skaitās “dark web”? :joy:

2 Likes

holy shiat, tas jau pat ir vēl trakāk

Diži nē. Es vienreiz biju iegājis Reddit veidīgā lapā. Nekas īpašs tur nebija, tauta par šo un to runāja. Es tik atceros, tur bija daudz THC produktu tirgotāju reklāmas ierakstu, bet tie arī mierīgi varēja būt krāpnieki. Nevienā tirgus placī neesmu bijis. Nesapratu kā tikt iekšā un atmetu tam ar roku. Man bija ziņkārība, bet ne tik liela ziņkārība lai ieguldītu darbu izpētē. :joy:

you being lazy, maybe saved your life ;DD

Kurš zin, kurš zin. Varbūt tas bija viss kas stāvēja starp manu narkoimpēriju un vēlāku kritienu likuma nagos. xD

3 Likes

Šie divi video arī ir diezgan labas kvalitātes materiāls par Silkroad.

1 Like

gotta grab a snack, šitie jau full on documentaries ;D

Pag, Silk Road piparu tak nesen atbrīvoja ne?

Yep yep

1 Like

Mhm. Kā arī čalis tika atpakaļ pie naudas legālā veidā, kas visticamāk bija paslēpta/glabājās pie citiem no viņa darbības laikiem.

1 Like