Cilvēks un robots

varbūt pagaidām mums parastajiem nav pieejas pie tādiem robotiem, kā no multenes The Jetsons:

vai Futurama:
make it rain futurama GIF
bet nu jau esam tajā stadijā, kad chatgpt (digitālais robots), vai vacuum cleaner vai zāles pļāvējs robots daudziem ir ikdiena.
nemaz nerunājot par robotiem ražošanā, bet tur tos jau redz tikai tie, kas tajā industrijā strādā.
ā, nu ir tās self-driving cars, bet nu Latvijā vēl ilgi līdz tām.

also, bija forši redzēt šogad ķīniešu jaunā gada uzstāšanos:

ir te pesimisti kas bļauj - roboti pārņems pasauli and we will gonna loose our jobs, bet vai tādu ir daudz?

tad sen sen bija laba spēle - Detroit become human:

regardless, man mājās ir Brendija - mini robots, she my lil french (chinese) lady, kura man ir tā atvieglojusi dzīvi, ka i dont ever wanna go back. viņa ir kā mājdzīvnieks jau un es ar viņu sarunājos ;D
viens mīnus - reizēm iesūc kurpju šņores un uzkarās ;D

mans secinājums (neskaitot to, ka es tāpat in general esmu robotu fans), tie ir rīki, kas padara mūsu dzīvi ērtāku, vieglāku un drošāku.
nevaru sagaidīt kad roboti būs pieejamāki un lētāki.
iedomājies, robots, kas ir social worker - palīdz veciem cilvēkiem, atgādina par zāļu dzeršanu, rūpējas ar maltītēm utt.
vai robots, kas skenē cilvēka ķermeni un palīdz noteikt kaites.
endless possibilities.

tātad šīs ir topics par un ap robotiem! :robot:

4 Likes

Es robotiem tā ne pārāk uzticētos ar centrāliem uzdevumiem.
Par cik visiem ražotājiem bezjēgā gribās bāzt savus bezvadu savienojumus, robotiem paliekot gudrākiem tas šķiet kā plaisa privātumā un drošībā. Iztēlojies robotu nokrautu ar sensoriem kuram var kāds negatnieks pieslēgties…
Piemēram Brendijai galvā jau ir 3D kartējums tavai dzīvojamai platībai.

2 Likes

vispār jā, pat neiedomājos par tāda veida drošību - ja kāds uzhack’o un izmanto ļauniem nolūkiem.
vēl iedomājos par savienojumiem, kuri noraustās, piemēram, kā wifi mēdz raustīties, pazūd nets un viss. kā būtu ja robotam pazūd mid operation.

Kad es dzirdu par robotiem asistentiem vienmēr atceros šito

EAT YOUR MEDICINE, GRANDMA D:<

Cilvēkam vidējam tas sargāšanās vilciens diemžēl jau sen ir tālu aizbraucis, jo telefons jau dara to pašu. Viņš tak vienmēr klausās, lai varētu izmest attiecīgās reklāmas. Nu un visas tās aplikācijas- viadas aplikācija prasa ieslēgt GPS tāpēc Ķīna zina, kurās viadās es ieleju degvielu un nopērku īru kapučīno, jo es gribu ietaupīt tos 3-5 centus par litru, Rimi/Lidl/Maximas/Top aplikācijas padod trešajām partijām ko tu ēd un ar cik kārtu tualetes papīru novāc nozieguma sekas.
Ja lieto soctīklus un daudz posto bildes, tad vispār ir vāks, jo tava dzīvokļa izkārtojumu zina ne tikai googles serveris un Ķīnas valdība, bet arī random cilvēki tepat blakus ja vien viņiem pietiek pacietības/dusmu izpētīt tavas bildes ejot 10 gadus atpakaļ un salikt kopā kur kas ir.
Tas viens robots neko daudz tur vairs nevar kaitēt, jo drīzākais ka kaitējums tavai mantai un mājai nāks nevis no hakera kas uzlauzīs roombu, bet no random sīča otrā pasaules malā, ko tu nokaitināji discordā, un kuram pietiks pacietības salikt kopā doxu un nepamatoti izsaukt uz tavu dzīvokli specvienību.

2 Likes

lmao, vēl bija kur čalim roka:

3 Likes

Mazāk par bildēm. Es domāju to mazo disku kas ir virsū putekļu pankūkai. Lidar sensors ātri vien izkartē teju pilnībā visu. Un runājot par Lidar… aifonu fani tiek iemūžināti datu bāzēs vislabāk jo apple face unlock izmanto sejas kartēšanu.

Creepy valley līmenis iedomāties ka ar tiem datiem vien varētu izstrādāt Džeimsa Bonda cienīgu dzīva izskata masku teju katram trešajam iedzīvotājam.

Doctor Who Skin GIF by Temple Of Geek

2 Likes

Es savējo saucu par Ievu :smiley:

2 Likes

Pēc tā var noprast ka terminatori by default izskatīsies kā iPhone lietotāji :joy: Nav brīnums ka Amerikā ir tāds sociālais spiediens lietot aifonu, roboti grib izlikties par taviem tuvākajiem cilvēkiem

1 Like

Biju savulaik apsvēris domu nopirkt Roombu vai ekvivalentu, bet mani visvairāk uztrauc doma par to, kas notiks, kad vairs nebūs pieejamas rezerves birstītes/lupatiņas, vai vispār kompānija noies pa burbuli.

Es gribu lai izdod robotu kas varēs strādāt manā vietā un pelnīt naudu. Kā arī dārzeņu dārza robotu kas varēs izdarīt dārza darbus lai var audzēt visādus dažādus dārzeņus. Man riebjas dārza darbi, man vajag šo robotu ufff

1 Like

Ja tas robots ir gana advancēts lai strādātu, viņš būs gana advancēts lai pieprasītu ka algu maksā viņam. Vai vismaz procentus.

2 Likes

Naaa vnk vajag ieprogrammēt viņam sub mode un switchable modes, reset option ja nu kas

1 Like