AnimeForums brauc (varbūt?) uz Comic Con Baltics, 23.05 - 25.05.2025

Kādu laiku atpakaļ, mēs bijām runājuši, ka varētu iemēģināt to lietuviešu vilcienu uz Viļņu - un, kā ne labāk, ja dotos ar mērķi pabūt Comic Con Baltics uz veselām 2 vai pat visām 3 dienām?

Viļņa ir diezgan skaista pilsētiņa - īpaši Vecviļņa, kad biju tur Ziemassvētku tirdziņa laikā. Būtu iespējams arī apskatīt citus objektus (jo tad jau arī paliek siltāks) - muzejus, dabas parkus un viss kas cits, kas varētu būt interesants blakus.

Sākotnēji biju domājis jau pagājušo gadu aizbraukt, bet nesanāca, bet šoreiz gan gribētu - it īpaši, ka gribu satikt Roger Clark (Arthur Morgan no RDR2). Ticu, ka būs vēl citi viesi, kas tiks paziņoti.

Ņemot vērā, ka gāja tīri labi Rīgas WinterCon, tad ticu, ka tur varētu būt tikpat labi!

:uk:

Considering that WinterCon was rather fun with a group of people, how about we take AnimeForums internationally and go to Lithuania? They plan to have anime convention at the end of May - we could check the con as well as enjoy more of the town and what it has to offer!

• Noteikti būtu ieinteresēts pievienoties! / I am up for it!
  • Nē, citreiz / Some other time
  • Pagaidām vēl prātoju / Still thinking
0 voters

jautājums uzreiz cik apmēram tas kopā varētu izmaksāt ja kāds gribētu pievienoties??

Man liekas ka pat uz viesnīcu, ja ņem lētāko variantu vien uz 120 euro par 3 dienām.

Tad sanāk ka izmaksas manu acu skatījumā vienkārši uz 200-300 euro.

Atkarībā no tā, kādu komforta līmeni meklē. Hosteļus var atrast uz pusi lētāk. Piemēram, Viļņā ir kapsuļu hostelis (uz 2 naktīm būtu 52 EUR):

.

Vilciens ir 24 EUR vienā virzienā (4 stundas - interesanti, ka ar autobusu ar sanāk 4 stundas, bet tad būtu 19 EUR vienā virzienā ar LuxExpress un 10 EUR ar ECOLINES).

Paša Baltic Con biļete (3 day pass ir 42 EUR). Ja piemēram tikai vienu dienu (peimēram tikai sestdienu, tad 31 EUR).

Šie ir tādi provizoriskie. Kāds varbūt gribētu palikt hostelī, kāds viesnīcā.

Var jau arī tā - ka paliek tikai vienu nakti un nākošās dienas vakarā laiž mājup. Ja rēķinātu tā, tad hostelis par vienu nakti būtu 26 EUR + 20 EUR autobuss (turp un atpakaļ) un sestdienas biļete 31 EUR = kopā 77 EUR.

tieši arī skatījos. Visizdevīgāk laikam būtu mesties un braukt ar auto.

Nu tas lētākais variants. Vilciena braucienam vispār neredzu jēgu. Nezinu kā viņi grasās konkurēt ar autobusiem… bet labi cits jautājums.
Tai pat laikā uz to periodu nereti arī ir atlaides autobusiem.
Kaut kādas viesnīcas nummuriņus vai tml, ir j

Ja izskatīt komunālos variantus varētu vēl lētāk iebāzties :joy: :joy:
Pogo Hostelis vispār killer piedāvājums :D

1 Like

Diemžēl ar Lietuvas koniem ir tāda stulba problēma, ka būtiska daļa satura garantēti būs lietuviski (tai skaitā intervijas/skatuves), un es nemāku lietuviešu valodu.

1 Like

Baltic Comic Con tā līdz šim galīgi nav bijusi problēma. Tur lielākā daļa materiāla ir angliski.

2 Likes

Varētu piekrist, vienu gadu, kad biju, faktiski atsevisķas sekcijas mazajās zālēs bija LT, pat tad tikai dažas, pārsvarā bija viss angliski., kas mani mazliet pārsteidza, tai pat laikā diezgan šķita loģiski, ņemot vērā, ka tas ir tāds vairāk starpnacionāls pasākums.

2 Likes

Ņemot vērā, ka Comic Con Baltics pieaicina diezgan starptautiskus aktieris, tad loğiski pieņemt, ka vairāk būs angliski)

Bet es jau neteicu, ka nebūs angliski, es teicu, ka būtiska daļa nebūs. Kas kuram būtisks, protams, bet… Ja jau starptautisks pasākums, tad IMO visam, kas ir programmā, jābūt angliski.

Tad gan jālaiž uz kādu angliski runājošu zemi. Man grūti iedomāties kādu pasākumu Eiropā bez kaut kādas vietējās valodas iesaistes.

3 Likes

Unikonā latviešu valodu nedzird XD

1 Like

Nu uzsvars jau ir uz internacionālāku, bet nevēlās arī pazaudēt savu pašmāju auditoriju, ar ko tas cons kļuva populārs. Neredzu nekādu problēmu, ja godīgi - jo ENG programmas jau arī ir pietiekamas. Un ja tomēr interesē kaut kas no LT puses, tad jau var iedraudzēties ar lietuviešiem un par to konkrēto tematu arī izrunāt.

Tradicionāli uz satura veidotāju skatuves uzpeld paneļi krieviski vai latviski - vai arī miks no visa. Es gan nezinu vai tā skatuve nav atmetusi galus pēdējos konos. UniCon īpatnība kopumā ir tajā, ka tur nav daudz runāšanas paneļu. Baltic Comic Con laiž kādus 4 paralēlus paneļus.

1 Like

Nav tik traki, varbūt officiali unicons pats neizmanto pasakuma bet ejot apkārt tapat dzird

Pieslēdzoties šai tēmai - ideja ir laba, bet es ar piekrītu, ka ne ar vilcienu. Buss būs ilgāk, bet krietni lētāk