Animee.lv ir atvērta

Gribi skatīties anime latviski? Drošvien nē, bet ja gribi ir animee.lv. Sub vai Dub anime bezmaksas. (iesaku izmantot adblocker ,video hostam ir reklāmas)

8 Likes

Vau, no kurienes tu rāvi Kite tulkojumu? Tas mierīgi ir kādus 13 gadus vecs @m1raz ražojums. Esmu pārsteigts, ka tas kaut kur ir tik ilgi saglabājies.

3 Likes

VK videos vēl bija saglabājies, drošviem jo saiti no Latvijas ip nevar apmeklēt.

1 Like

Aha, VK kontos vēl kaut kas sanāk ir saglabājies. Tajos laikos VK varēja baigi kvalitatīvi hostēt anime video, bez reklāmām un ar labu ielādes ātrumu/kvalitāti. Dažus gadus tas strādāja labi, pat bija lielas krievu pirātu lapas, kas tur hostēja visu savu krājumu, taču pakāpeniski VK sāka banot anime pirātus. Manā kontā šķiet pa priekšu tika nobanotas Ghibli filmas un tad jau viss kas cits - nez vai tas konts vispār vēl eksistē vai to pavisam nobanoja. Varbūt man pat bija vairāki…

Spriežot pēc tā, ka tev tur izdevās kaut ko uzmeklēt, tur veca un mazāk populāra anime vēl projām var izdzīvot.

Prikolīgi, ka tu uzgāji vecos tulkojumus un paildzini to dzīvi. Domāju mēs visi kas to tulkojām, jau sen kā uzskatījām, ka viss no tā ir pazudis interneta dzīlēs. :D

3 Likes

Vecā labā manta jāsaglabā un jāsaliek lai normāli piejama kautkur. Kad pārmeklēju VK redzēju kaudzēm dzēstus tulkojumus, bet daži vēl bija palikuši. Meiģinu uzglabāt lai nepazūd un būtu visiem pieejamas. Domāju salikt starp vairākiem hostiem, ja gadījumā noņem.

Gan jau kautkad nāks autortiesību pieprasījumi un tad jau būs jātaisa lai tikai dažiem ir piekļuve.

2 Likes

Kurš zin, tavi hosti varētu ātrāk atmest pekas nekā kāds autortiesību turētājs kaut ko pamanīs. :D Tai pat laikā arī jāatzīst, ka pie mums nekad iepriekš nav bijis tik daudz licenzētas anime kā tagad. Tos pašus Piecus centimetrus sekundē rādīja kīno pagājušo mēnes. Kas ir forši, taču vienreizēja padarīšana.

Par saglabāšanu ilgtermiņā, tas ir zināms izaicinājums, labākā ideja kas man ir bijusi - var visu kas ir augšupielādēt subtitru datubāzēs. No turienes tos diez vai kāds dzēsīs. Vai kāds tos beigās lietos nez, bet vismaz manta saglabāsies. Es tev neko nesaku priekšā, bet tajās datubāzēs var atrast anime tulkojumus, kuru vēl nav tavā kolekcijā. ;D
Piemēram:
Subtitles The Animatrix - subtitles latvian 1CD srt (lav)
Subtitles Spirited Away - subtitles latvian 1CD srt (lav)
Subtitles Angel's Egg - subtitles latvian 1CD srt (lav)
Subtitles My Neighbor Totoro - subtitles latvian 2CD srt (lav)

Kolīdz runa aiziet par saglabāšanu ilgtermiņā kopā ar video, tas sāk palikt piņķerīgi… Pat ja tas ir vienīgais tiešām skatāmais formāts kā to darīt.

1 Like

ieliec vnk google drivā un dali apkārt saiti XD

Google Drive arī bano pirātus. Kāds no decentralizētajiem dalīšanās veidiem varētu dzīvot ilgtermiņā, kamēr vien ir cilvēki kas to uztur.

Man ir stāstīts par variantiem atrast svešās zemēs aizdomīga paskata serveru hostingus, kam ir pie vienas vietas ko tu tur glabā. Nez cik ļoti tā ir taisnība, bet tas tā pat nemainītu to, ka tur ir viens kritiskais plīšanas punkts.

1 Like

Cik esmu dzirdējis varot paņemt domainu un hostings no valstīm kurām nav autortiesību likumi, un turēt tur failus. Bet tur drošvien tie hosti pēc gada būs pazuduši.

Vēlviena doma bija torrenti, piemēram Piratebay, 1337x utml. Manuprāt tur kādu labu laiciņu varētu stavēt. Žēl ka Latviešu torrenti, cik esmu dzirdējis fano.in ir uz miršanas robežas.

Šobrīd metu Google drive vai teraboxa, kas ir vairāk lai būtu visi faili, ja dators nosprāgst.

Vispārīgi šis viss izskatās drūmi un uzglabāt ilgstoši var tikai ja kāds turpina visu uzturēt. Varbūt kautkad nākotnē, kad animē popularizēsies latvijā varēs vienkārši ieiet vitējos streaming servisos un skatīties anime ar latviešu subtitriem. Pašlaik atliek piratizēt vai gaidīt kamēr kāds izdomās ka vienu dienu varēs noskatīties to anime.

3 Likes

Man šādas baumas vienmēr radījušas šaubas, jo es neesmu sastapis lapas, kas visu hostē pie sevis. Vai tik nav tā, ka valstis bez autortiesību likuma arī ir valstis bez interneta. :joy: Ja tiešām būtu tāds tik labi strādājošs variants, visi pirāti jau būtu tur.

Pēc idejas tas ir tas pats pašhostēšanas scenārijs, tu tikai izmaini piegādes mehānismu, jo tev tā pat būs jābūt tam vienam cilvēkam, kas turpina torrentu tīklā piedāvāt failus.

Nav tik traki, jo tā nav unikāli latviskās anime problēma. Pa lielam viss pazūd no interneta ko kāds neuztur.

1 Like