Raya and the Last Dragon - Disney miklā fantāzija

Tāda vien sajūta, ka autori paņēmuši Avatar: Last Airbender motīvus un nolēma radīt savu mistisko pasauli ar blackjack un pūķiem.

Projekts pirmo reizi uzpeldēja vēl aptuveni gadu atpakaļ, toreiz esošais reklāmas rullītis bija nekāds, mans subjektīvais. Sterils un kaut kāds pārāk princesīgs, bez zobiem vai nagiem, atgādinot Moanu ar nindzjas elementiem. Tomēr beigās atstājot mazliet interesantu atmosfēru un domu - viņi ko Avataru nokopējuši?

Sižets: Pasaulē zināmā, kā Kumandra, kas ir pārdomāta zeme tikai ar senākām civilizācijām, Rajai ir jāatrod pēdējais pūķis.

Daudzsološi izklausās. Bet piedzīvojumu komēdija, pēc kā arī pašlaik izskatās. Protams - ģimenei draudzīga un mazulīši ar varēs skatīties pēc 21:00.
Scenāristi - ne ar ko iepriekš masās nav izcēlušies, bet āzijas izcelsmes. Bet režisori jau interesantāki Dons Halls (Big Hero 6, Moana (scenārists), bijuši citi, bet tie ir neviennozīmīgi. Pauls Briggs - kā režisoram debija, bet kā aktieris strādājis Arī BH6 un Moana, Frozen. Interesanti ka abi strādājuši pie “The Princess and the Frog” - pēdējais Disney mēģinājums izlaist klasisko animāciju, labāk vispār nebūtu mēģinājuši un bija kā muzeja eksponāts žanra vēsturiskājā kontekstā nekā interesants darbs.

Bet jaunākais jau ir mazliet interesantāks, parāda vairāk vidi, tautas un personāžus. Varētu teikt, ka animācija ir augstā līmenī, laba un tipiska priekš lielā D. Ir dažas interesantas scēnas. Ļoti vērojama Polinēzijas atmosfēra. Internetā jau daudzi šo garadarbu tā vai citādi salīdzina ar Avataru un viņa atsaucītes pārāk krīt acīs - četras tautas un piektais elements, katri pa savam ģērbjas, nosacīti un dzīvo dažādi, citi tirgo, citi kā milzīga osta, citi tuksnesī un vēl citi kaut kur. Arī citi elementi tajā vai citā veidolā. Attiecīgi - pasaules uzbūves ziņā līdzīgs Avataram, pēc stila Moana.

Kā pa manam projekts diezgan interesants un būtu jāpieseko līdzi. Jācer, ka šis darbs nebūs tipisks “girl power” līnijas darbs, kurā visi dzimumlocekļa nēsātāji nav kretīni, galīgi memļaki vai velk LGBT virzienā. Bet būs kārtīgi izbalansēts darbs, kurā nebūs slikto vai labo vai vismaz mēģinās kaut kā pietūrēties pie tā un demonstrēs gan interesantu pasauli, gan personāžus un notikumus.

Godīgi - pūķis man iepatikās, pašironiju viņam neatņemt.

P.S. Nekas nav pret citu tradīciju vai galēju uzvedības personām, bet parasti " girl power" darbos, šāda lieta ir vairāk nekā standarts, tāds obligātais ķēksītis.

1 Like

Gaidīšu tavu rezumē tad, jo, ieraugot Disney, pat negribēju visu lasīt.

Pūķi?
Hell ye, Im up for it!
Bet, godīgi, izskatās promising!

Animācija, grafika un vizuālais stils gan jau būs vērā ņemama. Visums arī varētu būt gana interesants. Grūti ar to Disney, sen nav manīta saistošā animācijas filma no viņiem.

Iznācis jauns trilleris, kurā tad mūs mazliet vairāk iepazīstina ar pasaules uzbūvi un nedaudz ar varoņiem un savām frakcijām/klaniem.

Par pasaules uzbūvi runājot - ok, ja mēs ņemam vērā āzijas vai “popuasu” leģendas, tad jā - pretenziju nav. Var nereti sastapt pasakas par to, ka no kāda kājas tapis koks, bet no matiem zāle un tml., pat skandināviem ir anoloģiski.
Bet konkrētājā gadījumā - milzīgs ezars pūķa formā kartei pa vidu un pasaulei - man sajūta, ka tas netiks skaidrots un tiks atstāts no sērijas - kāpēc gan ne? Un pateicoties tam, nosacīti, katra tauta tiek dēvēta pa savam. Šis paslaik izskatās tiešām slinks veids kā nokopēt Avataru. Bail domāt, kā sauc tos, kas dzīvo noteiktu orgānu apvidū.
Un protams - ir kaut kāds tur sens ļaunums, kurš visus sāka pārvērst terakota armijā.

Aizmugurējie plāni izskatās tiešām satriecoši. Vizuāli arī pašlaik tomēr izskatās diezgan - manu ciņu! Vienīgi, kas pašlaik mazliet mani izsit tas ir pūķis - ļoti jau viņš izsitas no kopējā stila it īpaši scēnās kopā ar cilvēkim. Grūti teikt, varbūt kopējā segmentā viss būs labi. Jāskatās.

Bet joprojām gaidu. Žēl, ka nevārēs uz lielā ekrāna…

Noskatīts. Novērtēts. Vienam vakaram būs labi. Bet negaidiet neko sevišķu.

Sīkāks domu izklāsts:

Raja un Pēdējais pūķis - Avatars 2.0? - Izklaide - AnimeForums.lv