Nav ne jausmas un vispār pie kājas, vnk ierēc par aprakstiem and move on
Palasiju ziņas
Jebal
eh?
Tā tak ikdiena
Dončiks ar Valodju grib runāt pa kara izbeigšanu. Like divatā bez eu vai Ukrainas.
Es sen nebiju baigi pasaules politikai sekojis līdzi,
No kurienes tu izrāvi, ka bez EU vai Ukrainas? Tas, ka viena tāda saruna bija, nenozīmē, ka nebūs citas. Tikpat labi moš Zelenskis negribēja redzēt Putina naglo rožu irl.
Nav jau tā, ka obligāti jāsatiekas visiem 3 vienlaicīgi, lai sarunātu mieru.
No šitā raksta tā varēja saprast
Emotionally charged language in a news article = instant trash. Sensacionālisms.
Trampam trešdien bijusi pusotru stundu ilga telefonsaruna ar Putinu, ko pats ASV prezidents raksturoja kā “ļoti produktīvu”. Pēc tam viņš piezvanīja arī Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, lai pastāstītu par sarunu ar Putinu.
This is all you need to know. It’s not one-sided.
Nu Trumps visu laiku huiņu runā. Šobrīd izskatās ka viņš ir kārs uz Ukrainas derīgajiem izrakteņiem, jāgaida un jāskatās kura puse viņa ego un maciņam labāk izdabās
Es arī pasekoju šiem notikumiem līdzi. Atgādinā vēsturi, kad nacistiskā Vācija un Lielbritānija sadalīja Čehoslovākiju bez pašiem čehoslovākiem.
Viena lieta jau ir skaidra - tiem drošības garantiem un visiem dokumentiem droši var uzspļaut (ņemot vērā, ka ASV un UK solīja drošības pasākumus Ukrainai, kad tā nodeva savus atomieročus). Ceru, ka Eiropas politiķi nedaudz sasparosies un sāks attālināties no ASV.
Ja tiešām ņemtu LSM par pilnu tad jau kādus 5 gadus dažādu iemeslu pēc vajadzētu sēdēt bunkurā un nebāzt ārā degunu
I mean, piekrītu, bet ja māte, kas parasti, katru ziņu izvērtē hiperkritiski, un reizēm pat veic pierakstus lai salīdzinātu dažādus portālus, zvana ar vieglu “Viss ir pilnīgā pakaļā” paniku, tad ir tā kā ir
Nu tad pastāsti mātei, ka sensacionālus ziņu rakstus nevajag ņemt par pilnu, it īpaši, ja tie ir par politiku.
Confirmation bias is a bitch. Ir ļoti daudz cilvēku, kuri tic pilnīgām nejēdzībām un tāpēc sliecas uz tādu informācijas avotu izmantošanu, kas apstiprina viņu pašu jau esošos viedokļus (domas, pārliecības, ticības u.tml.). Kad “everyone is Hitler/nazi/fascist/extremist etc.”, “krievi nāk!!!11”, “pasaules beigas ir klāt / tūlīt tūlīt mēs visi mirsim” u.tml. emociju vadītie cilvēki redz, ka kāda masu mediju platforma uzraksta/pasaka ko tādu, kas atbilst šo cilvēku pasaules redzējumam - viņi reāli uztver jebkādas blēņas kā neapšaubāmu realitāti.
Pilnīgi nožēlojami, biet diemžēl šāds kontingents eksistē… t.i. ir cilvēki, kas ņem LSM “par pilnu”. Tikai vienīgā problēma - neskatoties uz to, ka šie cilvēki fanātiski “tic” un pat mēģina izplatīt savas neticami gudrās idejas tālāk - realitātē šie cilvēki nesēž bunkurā
Bet zini, credit where credit’s due, esmu redzējis, ka LSM publicē arī pretrunīgu informāciju, t.i. vienā dienā viņi pasaka vienu, un nākamajā - jau pavisam pretējo. Protams, bez jebkādas atvainošanās vai atzīšanās propagandā, patiesības kropļošanā, stāstu piepušķošanā u.tml. Bet nu - vismaz kaut kas. Vismaz var izvēlēties melus
Dažreiz (var lasīt kā: super bieži) tas ir neticami grūti. Parasti viss beidzas ar to, ka tev ir jāpierāda, ka cilvēks ir kļūdījies neskaitāmas reizes. Ņemot vērā, ka nepārtraukta kļūdīšanās liek justies kā idiotam… mammām šāds process ne pārāk patīk Es personīgi ap 2 gadiem biju kaut kādā holy war-ā ar savu mammu, kamēr viņas mindset-s, lasot/dzirdzot kaut ko mainījās no “aaaaaaaa, pasaules beigas!!!” un “es tā arī domāju / es zināju! / tas mani nepārsteidz u.tml.” uz “there’s a 99% chance that this is bullshit”
Viņi jau nenormāli stipri spiež pa nabaga penšiem, kuriem LTV1/LR1 ir iesēdies kā tas īstenais un pareizais informācijas avots. Viena vecmātes draudzene palika guloša uz gulats, viņai praktiski vienīgais sakars ar ārpasauli ir LR1, protams tantuks galīgi aizgajis auzās un nepārtraukti vaimanā ka tūlīt karš būs un krievi nāk. Miesta feldšere jau sāk prasīt veco ļaužu radiniekiem lai neļauj šiem par daudz skatīties ziņas, jo daudziem nervi galīgā čupā un spiedieni debesīs.
Vispār interesanti skatīties kā mūsu būmeri un pensionāri, kas vēl salīdzinoši nesen padomju laikos skatījās uz informāciju ar veselīgu skepsi, tagad akli tic praktiski visam ko šiem pateiks pietiekami zolīda paskata cilvēks, un veselais saprāts ir pilnīgi atmests.