Piedzīvojumi austošās saules zemē - Japāna

Šodien aizstaigāju līdz vienam lielveikalam, kur bija daudzi mazie - un, beidzot uzgāju masīvu “second-hand” anime merch veikaliņu ar labi daudz visa kā tajā. Tur tiešām var iztērēt diezgan ja neesi uzmanīgs :smiley: Par laimi es šim visam pretojos. Tikai iemēģināju “gacha” tipa automātus - dabūju Turbo Granny talismana veidolā un pāris nieciņus no Gintama anime.

Rītdien ar vienu vācieti dosimies pie Gundam robota - tur pašlaik ir Gundam Rally 2025 (6 vietās jādabū zīmogi, lai varētu izveidot Gundam kopējo puzli).

11 Likes

Runājot par cenām, tur veikala plauktos ir norādīta gala cena precēm? Ar visiem nodokļiem?

Es tā skatos tur netrūkst figūriņu klāsta pat zem 10€.

Gan jau bez nodokļiem, too good to be true.

Domāju, ko potenciāli varētu būt. Tur viņiem kā putekļu to figūriņu

1 Like

Nope, summā nodokļi ir jau iekļauti

1 Like

Tagad mums ir boots on ground lai pārbaudītu svarīgu jautājumu- vai tiešām Japānā bankomātam svētdiena ir brīvdiena? :thinking:

2 Likes

Aa vo to gan vēl neesmu pārbaudījis :grin: Jāsaka, ka ēšana, publiskais transports utt ir lētāk nekā Rīgā. Reāli par takojaki plati ar 10 gab iztērēju 6€. Par karijpanu un kroketi - 1.50€ par katru. Par kaaragi maltīti ar rīsu bļodu, salātiem, marinētu dārzeni, miso - 4.50€ :sweat_smile: Īre tikai nedaudz lielāka - bet prasot par to pārējiem - par 350€ mēnesī vari atrast vienas istabas dzīvoklīti (mazu, protams), bet tāpat.

2 Likes

Tur gan jau palīdz tas, ka jēna ir riktīgi kritusies attiecībā pret eiro pēdējo gadu laikā.

Esi aizbraucis labā laikā, lai tur tērētu eiro.

3 Likes

13 Likes

Katru dienu mēroju distanci ar kājām. Beidzamo 3 dienu laikā savi 40 km ir nostaigāti. Ar metro un vilcienu cenšos retāk. Gribu Tokiju smukā * nostaigāt (horizontāli, vertikāli un diagonāli).

Vakar biju Shinjuku, Shibuya un Kabukicho rajonā. Mazas ieliņas, daudz dažādu ēdienu, piepīpētas pagraba telpas, alternatīvie japāņi (gyaru, japāņu goti, hipiji pat).

4 Likes

Kādi tur laikapstākļi? Saulains un silts?

1 Like

Turās 18-20 grādi. Ir siltāks nekā Rīgā, bet tāpat jaku pa virsu labāk uzmest :sweat_smile: Tā jau gandrīz nedēļu klepoju un nevaru no tā tikt vaļā - zāles nevarēju ievest jo kaut kāds aizliegums un tās, kas ir viņiem, nav neko labas.

2 Likes

Izskatās garšīgi. :kawaii_potato:Bet nu pusjēlas olas es nekad iekšā nedabūtu :D

Shibuya meltdown ar dabūji redzēt? ;D

1 Like

Bija labi! Es ar parasti par to biju iedomājies, bet jēlas olas ir liela daļa no viņu diētas, ja tā palūko (īpaši rīsi tikai ar olas dzeltenumu)

:joy: vēl nē. Es biju tā agri tur.

1 Like

Uzmanies no lāčiem tur :grinning_face_with_smiling_eyes:

https://www.reuters.com/business/environment/japan-sends-troops-combat-deadly-wave-bear-attacks-2025-11-05/

2 Likes

5 Likes

Aizvakar biju ar diviem vāciešiem un norvēģi Akihabarā atkal. Izstaigājām interesanto “vending machine” stūri, kur ir random lietas par lielām summām :sweat_smile: Neko neņēmu. Tur iegājām arī pasaules lielākajā sekšopā (7.stāvi), vienā no stāviem var atrast Gachapon ar lietotām sieviešu bikšelēm :joy: par 1000¥.

Man patīk, ka var atrast vecas konsoles un pat kārtridžus visam. Laika gaitā domāju, vai nevajadzētu ko tik ieķert vispār :sweat_smile:

6 Likes

Un beidzamais,trešais posts šodien - bet Frieren ir ļoti populāra šeit. Viņas seja rotā daudzas vending machine, plakātus, SIM kartes pat :sweat_smile:Un vakar arī nostaigāju 36km - gribēju no vienas Tokija upes līdz otram, bet 2/3 ceļā sapratu, ka nevarēšu, jo sāka gribēties pirmo reizi ēst pa dienu un visas kafejnīcas restorāni bija pilni. Tad nu gāju atpakaļ uz kopuškām.

9 Likes

tie neko tiiiiik cute ;3
uz fushimi inari shrine ar kaut kad dosies?

1 Like