Daudziem kas nedzirdēts, bet, jau ilgāku laiku biju plānojis šo ceļu nevienam neko nesakot - iegūt trešo Working Holiday vīzu, kas man ļautu iepazīt Japānu no cita skatu punkta. Kārtoju visus nepieciešamos dokumentus, krāju nepieciešamos līdzekļus un centos paspilgtināt savu ampluā gan ņemot dažādus darbus, gan būdams par brīvprātīgo Latvijā.
Vīzu var iegūt visi 18-30 (ieskaitot!), jo man paliek 31 novembra sākumā, bet es tieši tieši iespēju ielēkt tajā beidzamā vagonā. Mans sapnis - no dienvidu Japānas doties uz ziemeļu Japānu (biju pat prātijos ar riteni, bet par to citreiz pastāstīšu, ja viss sakārtosies).
Es esmu atradis cilvēkus, kas apmāca japāņu “arts & crafts” par to, ka palīdzi viņiem - viņi izmitina un paēdina. Pilnîbā pietiek. Savu pļāpīgumu nesīšu nākamajā līmenī - būs sevi jāaizaicina runāt japāņu mēlē vairāk. Un uzdevums - vairāk pārvietoties ar kājām un ieraudzīt vietas, kuras daudzi palaistu garām.
Negribētu teikt, ka akmenī iecirsts. Var būt, ka pat pēc 2 mēnešiem jūtu, ka nav kaut kas labi. Tie var būt pat 6 mēneši, bet gadu sev dodu maksimumu.
Yup - tur es reāli uz divām lapām aprakstīju, ko gribu izdarīt un apskatīt katrā reģionā. Ja tā padomā, laba lieta kas izdarīta - jo tas ļaus man arī fokusēties uz noteiktām lietām, ko tiešām arī vēlos
Nu tur jau gan ka konteineris jāsūta Bet jā, man jau paprasīja daži, lai atsūtu KitKat kasti ar viņu variācijām.
Tas tak nav saistīts ar izskatu. Tur doma ir vairāk ap kulturālo apmaiņu un arī to, ka darba tirgum jaunieši ir interesantāki. Jaunieši varētu būt elastīgāki, vairāk gatavi īslaicīgiem piedzīvojumiem un ar limitētākām finansēm.
Cik es skatos ir valstis, piemēram, Kanāda kur mēs varam dabūt līdzīgu vīzu līdz 35 gadiem. Valstīm mēdz atšķirties noteikumi. Bet nu kopsummā princips ir līdzīgs, tev vajadzēs tai pieteikties, sniegt sava ceļojuma plānu, pierādīt, ka tev ir gana naudas vismaz pirmajam brīdim valstīt. Liekas UK es pat redzēju, ka tevi automātiski nepieņems, ja tev ir kāds apgādājamais.
Katrai valstij savs (Jaunzēlandei arī līdz 30), bet jā, Menestrels atbildēja pareizi. Mums šogad arī šādu Working Holiday parakstīja ar Koreju - viņiem, manuprāt, līdz saviem 34 gadiem ir.
Tas ir kā jau Menestrels arī rakstīja, ka šī ir tāda vēl jauniešu tipa vīza. Viņi grib lai Tu apmainies kultūrā un vice versa un ar to, ko esi apguvis tajā noteiktā valstī, dodies atpakaļ uz savu un to liec lietā.
Un par darba vietu - yup, es aizgāju prom. Tomēr, man teica - ņemot vērā, ka esmu sevi pierādījis universitātes vidē (un ka esmu aktīvs mentors mākslas asociācijai), tad es varu vienmēr iet un skatīties - mani labprāt gribēs atpakaļ
Veselas 10 stundas nogulēju Paliku hostelī un tad pagulēju kārtīgi - savos 06:45 pamodos un laikam aizčāpošu uz 7-Eleven pēc onigiri. No vending mašīnām lūkošu citu reizi. Tās esmu jau redzējis, bet pašlaik vēl neskrienu nekur.