Ne gluži šodien, bet nesen izdomāju mazliet pievērsties VR. Es iepriekš nezināju, ka tu tagad vari pievērsties VR pa 300 EUR un tajā naudā viss ir iekļauts. Visas istabas atsekošana, AR/VR, spēles tiek palaistas uz pašām brilēm, nav vajadzīgs dators. Ja gribi tomēr spēlēt no datora, to var darīt caur lokālo Wi-Fi tīklu, pat nav jāslēdz vads klāt datoram. Meta ir iztērējusi trako piķi lai visu šo te attīstītu.
Kad tikšu skaidrā kas un kā, gan jau uzcepšu tēmu.
Es pa kaut kādi 2 vai 3 eiro ar skidku nopirku Hell Blade steam un par velti vēl iedeva arī VR versiju, bet nav kur izmēģināt. Bet nav vēlmes un intereses pirkt to VR un tur kompi gan jau vajag ar kādu 4080, 5080.
Spēlējis vispār neesmu pašu spēli, nu gan jau kādreiz.
Man liekas tas bija kādreiz, pirmajās briļļu paaudzēs. Tolaik tev vajadzēja spicāko GTX 1080 Ti, lai cerētu kaut ko paspēlēt. Tagad gan man Half-File Alyx normāli iet uz RTX 3060 Ti.
Man ir baigās aizdomas, ka Meta zaudē naudu uz šīm te lētākajām brillēm. Konkurenti iespējams kaut ko mēģina nopelnīt.
Lielā atšķirība starp dārgajām un lētajām brillēm ir optikā un ekrānos. Šim 300 EUR variantam ir vecāka optika un mazāki ekrāni nekā dārgākiem variantiem. Respektīvi ar dārgākām brillēm tu redzēsi skaidrāk un redzēsi mazliet platāk. Dārgajām brillēm arī var būt vairāk regulēšanas iespēju, kā tās pieguļ, lēcu atrašanās vietas pieregulēšana. Pamata lietotāja pieredze gan ir tāda pati.
Laikam man tās brilles ne līdz galam der, vai arī smadzenes nav piemērotas 3D. :D Vienā piegājienā varu lietot brilles kādas 30-45 minūtes līdz man sāk sāpēt galva. Šo briļļu lēcām ir 3 attāluma iestatījumi - attālums starp acīm. Cik es pamērīju, precīzi nevienā no tiem attālumiem neiederos. Man it kā ir par 1mm platākas acis nekā paredzēts vidējajā iestatījumā. Varbūt tur tā vaina, lai gan atšķirība it kā ir ļoti maza, nez.
Pats spēles proces ir visai prikolīgs. Vāles vicināšana vai ieroča pārlādēšana te var būt vairāku soļu process. Mīklas pēc sajūtas ar sanāk krietni trīsdemensionālākas.
Vēl viens prikols ir ar kustēšanos. Kad tu redzi kā tu pārvietojies, taču tavs ķermenis realitātē nekustas - var iešūpot un palikt slikta dūša. Lielākoties jūtos normāli, taču mēģināju vienu spēli kur jābrauc ar moci un tur gan man uzreiz piemetās riktīga jūras slimība. :D