Ko Tu šodien darīji?

Ja ar dārgo ekrānu telefons kopsummā izmaksā virs tirgus vērtības, gan jau nē. Ja paveiksies ar tēlo ekrānu, varbūt tas ir ok. Pēc idejas lētajiem telefoniem jau sen kā nav galīgi traģiski ekrāni.

Nekad nesapratīšo šito “tirgus vērtības” loģiku.
Jautājums ir tikai un vienīgi “vai TEV tas ir tā vērts”.

Nav jau diži sarežģīti, ja negribi zaudēt naudu, tu seko līdzi cik maksā tavas mantas un izdari lēmumus attiecībā no tā. Tirgus cenu nosaka citi cilvēki, nevis tava personīgā vērtības izjūta. Štukot savā galvā tu vari visu ko, taču tirgu tas nemainīs. Ja naudiņa jātaupa, tava vērtības sajūta pielāgosies tirgum. :D

Ja tev vienalga par tirgu un tu eksistē personīgā vakuumā, protams, dari ko tik sirds kāro. Es uz tirgu sāku skatīties jautājumos, kuros man nav personīgu vēlmju. Ir sirds lietas un ir praktiski lēmumi.

Wat? Tu domā mantas, kuras tu plāno pirkt, jeb mantas, kuras jau pieder tev? Ja pirmais - saprotu, ja otrais - fuck no, that’s bullshit.
Šajā gadījumā Kristianam jau pieder telefons, un viņš vnk vēlas to salabot. Šajā gadījumā ir 50/50 - vai tu gribi, lai tava ierīce ir laba, vai arī poh par kvalitāti, ka tik iepist kapeiku?

Tas der pilnīgi visām mantām. Ja tev pieder manta un tu zini, ka tai ir ļoti kritusies vērtība - tas nozīmē, ka tev krietni vērtīgāk būs to nolietot līdz pašām beigām nevis apsvērt tās pārdošanu.

Viss atkarīgs kā tev ir ar budžetu. Mēs tomēr dzīvojam limitētu resursu pasaulē. Citreiz variantu nav, vai arī ieguldījums tev nenes nekādu personīgo pievienoto vērtību. Ja tevi neaizrauj remonts, varbūt tu vispār vari paķert lietotu telefonu ar strādājošu ekrānu pa tādu pašu naudu kā jauns ekrāns. :D Ja tu satraucies par kvalitāti, tur ar viss nav viennozīmīgi - tās ir rezerves detaļas, kamēr nesaņemsi un nepārbaudīsi, tu līdz galam nezini būs labi vai nē. Nišas precēm veikalos arī var nebūt diži daudz atsauces. Par to vai dārgaks ir labāks realitātē visādi var būt, pateikt grūti.

Tirgus vērtības rēķināšana ir īpaši parocīga, kad tev nav skaidrs ko iesākt. Ja tu konkrēti zini ko vēlies, sanāk tavas vēlmes tev ir vērtīgākas par tirgu. :D

Ok, tam es piekrītu. Es biju sapratis to tā, ka tu runā par to, vai ir vērts labot, balstoties uz market price. Es uzskatu, ka kamēr ierīci ir iespējams salabot, tikmēr iespēju robežās ir jālabo, lai nevairotu e-waste (case in point - māsīcas laptopa charging ports - 3x izlauza, 3x salaboju, jo viss pārējais laptops tak ir normāls un var turpināt lietot, lai arī remonts ir līdz šim izmaksājis pusi laptopa cenas). Izņēmums ir ierīces, kurām rezerves daļas nav iespējams vai ir ļoti sarežģīti dabūt, vai tādas, kuras vienkārši garantēti ātri plīsīs vnk tāpat, tādas, protams, vispār nevajag pirkt, bet ja jau ir nopirktas, tad… Money wasted.

Nu, es gandrīz vienmēr zinu nosacīti konkrēti, ko vēlos.

Kamēr ir iespējas, kāpēc gan nē. It īpaši, ja tu vari pats apgūt vajadzīgās iemaņas.

1 Like

Es vakar nevarēju beigt domāt par to cik patīkami būtu uzaidzināt paklausīgu suni ar ko doties skriet mežā tikai tāpēc, ka satiku mājupceļā masīvu mastifu brīvgaitā, bet saimnieces uzraudzībā.
Naivs sapnis, bet tā pat patīkami.

4 Likes

Cik tā mazā somiņa maksāja? Šeit Rīgā decathlonā tādas skatījos bet bija kādi 12€ par tādu maziņu.

Kkur 6€ gardā bija.
Patīkami lēti ņemot vērā ka Aliexpress līdzīgi maksā tā pat

@akitsu , kaut kāds brīnums, pat noskenējot svītru kodu uz birkas nevaru atrast Molle variantu. Kaut kādā astronomiskā veidā paveicās laikam.

2 Likes

Braucu busā uz Rīgu, jau ap Siguldu ievēlās smirdīgs alkaša un apsēdās pašā aizmugurē blakus vienam citam manāmi lecīgam čalim un sākas diršanas. Patiesībā tas dzērājs dirsās mazāk kā tas otrs čalis kurš draudēja šo nosist. Okei, ap lorupi abi pieklusa… Un tuvojoties autoostai diršanas krietni palielinājās. Tik ļoti kā viņi saka viens otru grustit un dauzīt, un solīt ka tūlīt viens otru nositīs un kanālā iemetīs

3 Likes

es tikko sapratu, ka ir pagājuši 5 gadi kopš COVID-19 pirmā lockdown’a :skull: 5 gadi…

3 Likes

Pavisam aizmirsu, ka tāds eksistēja :joy:

3 Likes

Tu ar redzēji to rakstu ka kovidbērniem jau 5 gadi?
Atceros kā covid sākumā degviela nokrita līdz 1€ litrā :pensive:

3 Likes

man tieši liekas dēļ kovida uzkāpa līdz 2eur…, jāpalūko. Tieši pirms otrā viļņa pārdevu auto.

facts. checked.

2 Likes

Jep, milzu lēciens bija tad kad karš sākās.

1 Like

Apskatīju Straumes balvas bez mega rindām ;D How? Ierados bez divām minūtēm piecos, daudzi ar tādu laiku neriskē, līdz ar to jau bija maz cilvēku, sanāca reāli 12 min pastāvēt “rindā” un tiku apskatīt un iemūžināties bildē ar Straumes Oskariņu ;D tā kā, moral of the story, kids – atlieciet uz pēdējo dienu, pirmspēdējo minūti, nebūs stunda jāgaida rindā :sweat_smile:
Biju arī iepriekš apskatīt Globusu – tā jau likās tāds kinda neizteiksmīgs tādai lielai balvai, bet blakus Oskaram tiešām nobāl ;D

2 Likes

Labs, pilnīgi tā. Pēc mājaslapā rakstītā es nodomāju, ka viņi 30 min pirms aizvēršanas vairs nevienu nelaiž iekšā.

Sestdien no rīta ar bija ok. Atnācām 15 min pirms atvēršanas un aptuveni nākošo 15 min laikā tikām līdz Oskaram.