Kad Jūs uzzinājāt par Anime? Kad sākāt skatīties?

Es anime sāku skatīties kkur 2004/5. gadā, sēdēju pa naktīm interneta kafejnīcās, tur torrentus šādus tādus kačāju, iekrita acīs Anime sadaļa un nokačāju Elfen Lied (man liekas, ka kkā tā, es godīgi neatceros, moš uz kompja jau bija un es vnk atvēru un sāku skatīties, bet točna atceros, ka kačāju arī torrentos turpat).

1 Like

Varētu, teikt, ka es sāku skatīties anime un tikai tad par to uzzināju. Viss sākās ar Chobits DVD disku un to, ka mājās parādījās sakarīgs internets un dators. Pirāta gaitās atradu kategoriju ar nosaukumu “anime” un pārējais ir vēsture. Gadu būs grūti noteikt, varētu būt ap 2009., jo Certain Magical Index bija svaigs un karsts seriāls. Viena no manām pirmajām lejupielādēm bija tas un Naruto. Uz Naruto toties es uzsētos pateicoties televīzijai.

1 Like

Uzzināju samērā agri, kad tiku pie sava pirmā laptopa, kkur 10-11 gadi atpakaļ, jau tajā laikā bij savi weebi, kas cs 1.6 serveros un forumos couldn’t stop talking about it, bet tajos laikos tas likās dumb un not appealing, bet 6 years ago man tomēr sagribējās paskatīties, kas tas īsti ir, jo daudzi mēģināja piespiest ieskatīties, sāku ar pretty much not as nice of a show DanMachi, kas neievilka, bet par laimi nolēmu ieskatīties Tokyo Ghoul(shit show), bet tas tomēr priekš edgy boy like me tajos laikos likās noice, tpc es turpināju iet deģenerāta ceļā,un te es esmu average hentai enjoyer.

2 Likes

1 Like

Pastāvīgi skatos jau diezgan pasen tāpēc neesmu par to baigi domājis jo man jau tā ir norma,pirmā reize varētu būt kad biju galīgi maziņš,aptuvwni 25 vai vairāk gadi atpakaļ,tēvs bija noīrējis videokasseti ghost in the shell,mazliet vēlāk krusstēvs bija uzdāvinājis vienu no pirmajiem satelītiem,lietuviski skatījos dragonball,9 klasē,laikam sanāk 2001 mmma nopirka pirmo pc,ap to laiku sāku torrentos meklēt dragonball un tā tas aizgāja

1 Like

Es 2020 gada saku skatities :sob::sob: bet vsp zinaju par anime kops ktkada 2013 gada, butu sakusi agrak bet klasesbiedri ka jau vienmer monstri un piedraudeja ka klusu par ktko ja nostisos vienu, bet beigas mana draudzene skatijas kakekgurui un es domaju nu ja vina skatas tad gnjau nav tik traki lol

1 Like

Pag, ko klasesbiedri piedraudēja izdarīt, ja noskatīsies anime?

2 Likes

Es arī īsti nesapratu.

ka par bombzi klusu un kad manus vecos tiktokus (drausmigus) aizsutis pa klases chatu :heart_eyes:

Skan pēc draņķīgām attiecībām. Power move - pati aizsūti visiem savus draņķīgos tiktokus. :stuck_out_tongue:

1 Like

Jaaa paldies par ieteikumu :heart_eyes::heart: man nav pietiekami daudz balls lai to pagaidam izdaritu bet nu gnjau ka tiksu gala- ar labu visiem :DD

Vienmēr ir opcija izdzēst tos tik tokus :D

1 Like

tada opcija nepastav jo piemirsu konta paroli un nosaukumu :pensive:

Oi rip tad report to kontu :D

1 Like

Jau esmu izteicies līdzīgos topikos:
https://animeforums.lv/t/pirma-anime-ko-noskatijies-apple
https://animeforums.lv/t/kas-jus-ieintereseja-anime
https://animeforums.lv/t/kads-bija-jusu-pirmais-iespaids-par-anime
pārsvarā minot vienu un to pašu vai nu garākās vai īsākās atbildēs.

Bet nu…

Bērnības Pokemonus, Digimonus jau neskaitām, jo mums kā bērniem tās visas ir multenes.

Ap 2004-2006 gadu iekš Draugiemlv galerijām manīju Elfen Lied AMV.
Patīkama animācija, patīkama, bet arī biedējoša vardarbība, pāris tīkami plikumi.
Tad nu toreiz izmantojot Google nokļuvu Elfen Lied Wikipēdijas lapā un manīju informāciju ka tā ir anime, ka tā ir no Japānas, utt. … vismaz man liekas, ka es to toreiz sapratu.

Ap 2007-2008 gadu pa satelīttelevīziju manīju Black Lagoon.
Un toreiz es laikam jau zināju kas ir anime. Vismaz man tā liekas.
Redzētais man ļoti patika, tad nu pēc kāda laiciņa atradu un noskatījos Black Lagoon internetā.
Un pie reizes ar atcerējos par Elfen Lied un to ar noskatījos.
Bet nu tālāk citas animes neinteresēja ne skatīt, ne pat papētīt.

Laigan jāmin, ka es īsti nezinu kā es zināju kas īsti ir anime laika posmā starp Elfen Lied AMV un Black Lagoon. Jo es šaubos, ka termins Anime būtu palicis manā prātā no EL AMV brīža.
Iespējams kādu vienu otru gadu pirms BL pamanīšanas, tusējot internetā, youtube, utt. gan jau manīju kādu citu AMV vai ko līdzīgu, gan jau saistībā ar Naruto vai ko citu. Vai arī kāds ko kādā forumā ieminās par animi, un tad tā niecīgā informācija kas ir anime palika kaut kur manā prātā.
Bet iespējams anime kā eksistējoša lieta, tika iespiesta manā prātā Death Note dēļ. Jo tā bija populāra ap to pašu laiku kad iznāca Black Lagoon, un Death Note vienkārši kļuva par ļoti populāru lietu un par to varēja manīt daudz kur internetā.

Tad 2000’s beigās es konkrēti zināju kas ir anime.
2013. gadā klases biedrs/draugs ieminējās par animēm, jo nu toreiz populārs bija Attack on Tittan. Šis ar minēja Death Note un vēl ko. Es atteicos, jo man neinteresēja, un likās ka animes ir dīvainas. Ja vienīgi pretī ieteicu Black Lagoon ;d

Kad sākāt skatīties?
Un tad 2014. gada pirmajā pusē uzzināju ka Black Lagoon ir OVA sērijas. Tad nu izlēmu noskatīt pašas sērijas atkal un papildus OVA. Tad atkal atcerējos par Elfen Lied, un noskatīju to arī atkal.

Un tad kaut kā 2014. gada vasaras pusē izlēmu beidzot uzmest aci citām animēm.
Pirmā bija Samurai Champloo. Pēc tam nezinu secību, bet bija Deadman Wonderland, Btooom!, Baccano! un citas. Un tad tālāk nolūrēju daudzas citas, pirmos gadus skatoties bez apstājas, bet pēc pāris gadiem tik šo to reti noskatot.

Uh oh… 90desmitajos… pēc CCCP sabrukuma kad parādijās visādi privātie telekanāli. un viens no viņiem bija KS VIDEO. sestdienās svētdienās tur no rīta gāja… multenes Un pa starpai arī pagadijās Anime. un kvalitatīva atšķirība bija uzreiz redzama. Pirmā ko redzēju bija “The Super Dimension Fortress Macross: Do You Remember Love?” pēc tam parādijās satelītelevīzija un parsvarā vācu kanāli , tur jau daudz vairāk anime bija… Sailormoon. Ranma 1/2. Un tad jau arī internetu aizvilka līdz manam Rīgas nostūrim .

3 Likes

Pirmo anime ko es biju redzējis bija pokemoni tolaik rādija pa LNT.
Vēlāk pa tv3 sāku skatīties digimonus un yugioh, shinzo.
Tad uzgāju kanālam jetix kur rādīja oban star racers un naruto un kad vairs nerādija latvijā jetix intresēja kas notiks tālāk meklēju google naruto un tā ārī vairāk uzzināju par anime.

2 Likes

Man arī ir līdzīgi kā @Asmens, vienīgais ir tā ka pirmais, ko biju skatījies bija Digimoni, un kā šodien atceros kā mazs puika būdams (ne vairāk par 5 gadiņiem vecs), apraudājos šova beigās jo 1)Digimoni atgriezās digitālajā pasaulē un 2)Man pateica ka tas šovs ir galā un pa televizoru vēl ilgi to vairs neredzēs…

Bet tā, es nopietni sāku anime skatīties 2015. Gadā, kad viens paziņa pielipināja man “Breaking Benjamin” dziesmu “Angels Fall”, un kkā aiz garlaicības es izlēmu paskatīties officiālo video, bet tā kā tas vēl nebija izgājis, nēmu nākamo video, kas bija bez lirikām

(Šis gan ir tika tuvākais tam ko toreiz noskatījos, jo tas ir izņemts no youtube, un šitajā ir +/- tie paši šovi, un viens otrs fragments, kas bija orģinālajā)

Tas video rosināja manī interesi skatīties anime, un tad, taj laikā jau mācoties vidusskolā, sāku skatīties anime, kā pirmo pilnā garumā noskatoties “Angel beats”… un kopš tās dienas esmu aktīvi pievērsies šim hobijam!

2 Likes

Tas brīdis, kad tavs anime stāsts sākas ar PSRS. Jūtu drusku citu starta punktu nekā vairākumam šeit. :D

3 Likes

And so it began. Kaut kādā 2006. laikam pirmo reizi redzēju vai 2007., neatceros.

1 Like