Par 2. Cik? Patīk konkretība. Par 1. Tā ir sena tradīcija, visa pasaule vainīga nevis tu. Musdienās laba ipašība cinīties par sevi, diemžēl darbs musdienas ir kā gladiatora laukums…
Jau kā nedēļu vismaz ķerot saules starus, uz darbu dodos caur Ziepnniekalna mežu, tur patlaban tuvumā arī izbūvējas Dienvidtilta nākošais posms, tāpēc ir iespēja pavērot arī tuvumā progresu.
Diezgan interesanti un neparasti pa savam. Iezīmējas kaut kādas kontūras, tpc vēl jo vairāk patīk staigāt cauri.
Bet ejot cauri, vienā no posmiem teiksim tā - sajūta, ka ir atklāts ja ne garām braucošo, tad ar vietējo palīdzību un kādu ieklīduša fūrista, mazs atkritumu poligons kur pa virsu vēl pa nolūzušam kokam vai zaram.
Un mani nomāc jautājums - šīs teritorijas tehniski kādam pieder tā vai citādi. Jo atkal es kā mazliet praktisks cilvēks no visa šī lauzto zaru, koku, gumijas un cita substances perēkļa varu izvilkt divas lietas:
Ir potenciāls sagadāt malku vismaz vienai sezonai, ja ne divām - sev, kaimiņam - nav svarīgi
Dažus šos atkritumus var nodot saņemot par to naudu - sasodīts, ja mani redze nepievīla, pat redzēju kravinieka riepas ar visiem metāla diskiem, tie katrs vismaz pa 30kg sver
Un attiecīgi paņemot busu, dažus maisus un ar pāris cilvēkiem, sakopjot vietu, gūstot sev un citiem labumu, teorijā skan labi.
Tomēr kādi dokumenti vai atļaujas ir nepieciešami, kaut vai to pašu zaru vai kritušo koku izzāģēšanai.
Jo atminos kādā no sarunām ar @H_Hercogs , kurš minēja, ka ne vienmēr ir naudas, lai šos kritušos izvākt, tpc viņus atstāj zem aizbildinoties ar terminiem - tas ir mans brīvais pārstāstījums… detaļas var precizēt.
Bet, ja es tāds malacis, neko neprasot ierodos un piedāvāju savu laiku un resursus - vai tik viegli tiks dota man tāda iespēja izvākt kaut vai tos kokus? Vai varbūt pašvaldība kaut kur piedāvā iespēju pieteikties uz šādas teritorijas sakopšanu vai tml.
Godīgi, izgāztuvēs noteikti no vecām mēbelēm varētu sazīmēt ļoti daudz labas malkas, bet, diemžēl, tāda lieta, cik zinu, nemaz netiek praktizēta. Tas pats ar visādu metālu, viennozīmīgi.
Ja man būtu bijis laiks un pacietība, es būtu tantes vecās mēbeles “pārstrādājis” malkā, nevis paprasījis meistaram, lai izmet (kas maksāja drūmu naudu…), bet tad, kad tās mēbeles beidzot atbrīvojās, es tur jau nedēļu vairs nebiju.
Tas ir kā tie sludinājumi, ka bezmaksas izvedīsim visu lieko, sākot no mēbelēm un visu ko citu un šeit rodas jautājums - a ko viņi ar to visu dara? Loģisks jautājums - ir veids kā to visu pārstrādāt un atsist tā, lai tas ir izdevīgi vai vismaz daļu no tā.
Tas bija cits gadījums, es runāju par atsevišķiem no kritušiem kokiem, kas veicina dabisku struktūrelementu klātbūtni mežā. Ja tā ir pašvaldības zeme tad tāda šmuce būtu jāsavāc mums-vai konkrēti Rīgas mežiem. Bet nu atbildot uz jautājumu kopumā, tehniski atkritumus vākt liegts nav, ja uz to bāzes komercdarbības neveiksi. Beeet, nu sākt tur visu pāršķirot, zāģēt utt, tā gan var nevēlamu uzmanību piesaistīt, vēl policijai nāksies skaidroties
Personīgās intereses pēc ieteiktu vides sosā ziņojumu uzbliezt
Ja ir smalcinātājs, var jau lūkot izveidot skaidas - ļoti labi der kompostien, vai, piemēram, laboratorijas un vietējie sēņu audzētāji izmanto maisu gatavošanā. Pielietojumi skaidām noteikti ir
Ja tas tik ļoti uztrauc, laku un krāsu var noslīpēt vai noēvelēt viens divi.
Līmes mēbelēs galīgi nav tik daudz, it īpaši vecākās mēbelēs, kad skaidu saplāksnis nebija. Tantei, piemēram, bija dīvāns, no tipiskām masīvkoka brusām, apšūts ar audumu, loģiski. IDEĀLA malka.