Darksiders frančīze

Sen, sen - tālajā 2010.gadā, kad hack-n-slash bija top lieta (vēl jau joprojām ir, tikai citādākā izpildījumā), pamatskolēna laika Mayo_Musketeer lejupielādēja Darksiders demo uz X360. Mani nudien tā ievilka - puzles, vieglās kombinācijās, abnormāli lielais zobens, stoiciskais apokalipses jātnieks “Karš” - stāsts aizrāva. Laika gaitā es arī dabūju izspēlēt pilno spēli - un, redzot beigas, es saviļņots, kad redzēju pārējo trīs jātnieku krītošās zvaigznes.

Bija jāgaida labs laiks priekš tā - bet iznāca Darksiders 2 2012.gadā, ar nu jau “Nāvi” kā galveno protagonistu - ja biju domājis, ka “Karš” ir labu labais, tad “Nāve” viņu izsita no ūdens. Man likās, ka spēle uzlabojās ļoti - un cīņas kļuva interesantākas.

Tad pēķšņi pļurkt un Vigil Games aizslēdzās ciet, kaut ko pārņēma cita kompānija un daļa izveidoja savu. Domāju, ka viss - bet nē, par laimi IP turpināja dzīvot.

2018.gadā iznāca Darksiders 3 ar jātnieci “Fury”. Šo biju skatījies, ne pats spēlējis, jo man īsti neaizrāva “combat style”, bet stāsts tika turpināts.

Un tad iepazīstināja beidzamo jātnieku, kovboja tipa “Strife” ar divām pistolēm. Viņa spēle bija “top-down” RPG tipa. Tādas mani neaizrauj pavisam, bet skatījos stāstu un cinematics tikai, lai sekotu līdzi.

Un tad beidzot, šodien tika iziņots Darksiders 4, kurš, kā var saprast, beidzot savedīs visus 4 jātniekus kopā:

3 Likes

Beidzot jāpieķeras šai lietai klāt. :smiley: Epic’ā stāv, savulaik dabūju pa velti

Ja nemaldos, atradās pie THQ, kurš nomira, tomēr beigās nonāca pie THQ Nordic (iepriekš Nordic Games, kas faktiski ir Embraces Group daļa, kura savukārt vienu mirkli pirka visas studijas pēc kārtas sludinot, sevi par neatkarīgāko spēļu izdevēju un krusta karu pret lielajiem izdevējiem, taču arī viņiem pienāca sāļi laiki un viņiem sākās naudas problēmas, kā rezultātā viņi sašķēlāsun laikam 3 kompānijām)

1 Like

Par Darksiders sēriju esmu dzirdējis ne vienu vien reizi, taču tā mani ne līdz galam ir līdz šim piesaistījusi. Laikam neesmu liels hack-n-slash cienītājs.

2 Likes

Runājot par pašu spēli, viņa man patīk no vizuāla viedokļa, lai it kā tur nekā īpaša nav, tomēr tai pat laikā pati spēles mehānika, neteikšu, ka mani uzrunā arī dzen, lai gan tas pats DMC man visnotaļ patīk.