Sen, sen - tālajā 2010.gadā, kad hack-n-slash bija top lieta (vēl jau joprojām ir, tikai citādākā izpildījumā), pamatskolēna laika Mayo_Musketeer lejupielādēja Darksiders demo uz X360. Mani nudien tā ievilka - puzles, vieglās kombinācijās, abnormāli lielais zobens, stoiciskais apokalipses jātnieks “Karš” - stāsts aizrāva. Laika gaitā es arī dabūju izspēlēt pilno spēli - un, redzot beigas, es saviļņots, kad redzēju pārējo trīs jātnieku krītošās zvaigznes.
Bija jāgaida labs laiks priekš tā - bet iznāca Darksiders 2 2012.gadā, ar nu jau “Nāvi” kā galveno protagonistu - ja biju domājis, ka “Karš” ir labu labais, tad “Nāve” viņu izsita no ūdens. Man likās, ka spēle uzlabojās ļoti - un cīņas kļuva interesantākas.
Tad pēķšņi pļurkt un Vigil Games aizslēdzās ciet, kaut ko pārņēma cita kompānija un daļa izveidoja savu. Domāju, ka viss - bet nē, par laimi IP turpināja dzīvot.
2018.gadā iznāca Darksiders 3 ar jātnieci “Fury”. Šo biju skatījies, ne pats spēlējis, jo man īsti neaizrāva “combat style”, bet stāsts tika turpināts.
Un tad iepazīstināja beidzamo jātnieku, kovboja tipa “Strife” ar divām pistolēm. Viņa spēle bija “top-down” RPG tipa. Tādas mani neaizrauj pavisam, bet skatījos stāstu un cinematics tikai, lai sekotu līdzi.
Un tad beidzot, šodien tika iziņots Darksiders 4, kurš, kā var saprast, beidzot savedīs visus 4 jātniekus kopā: